header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Тако се изазива вештачка глад и лажира прича о глобалном отопљавању Штампај Е-пошта
петак, 19 јул 2024

 dailymail.co.uk: Јужна Европа и даље гори на бруталној врућини, са врућим, сувим временом које доводи до пожара у Грчкој и на Балкану и до црвених упозорења широм Италије.

Грчка данас доживљава 11. узастопни дан топлотних таласа, са прогнозираном температуром до 43°Ц и пожарима који бесне широм земље, од којих је последњи јуче избио у Софику у западном региону Коринтије. Метеоролози су упозорили да ће у наредним данима бити мало предаха јер "мехур врућег ваздуха" из Африке виси над регионом до недеље.

Туристичка жаришта широм Медитерана ће се загрејати, уз упозорење о превеликој врућини у Хрватској и Шпанији, где би температуре данас могле достићи 44Ц у првом топлотном таласу у земљи овог лета.

Како се летња сезона приближава, туристи хрле на плаже широм Медитерана, очајнички желећи да се расхладе у мору усред високих температура. Али Хрватска је ове недеље забележила највишу температуру у Јадранском мору, а термометар на бови достигао је скоро 30°С у близини Дубровника, најпопуларнијег туристичког места у земљи.

Температуре у региону већ другу седмицу се крећу око 40 степени Целзијуса, а врућине су погодиле и суседну Босну и Србију. Јуче је објављено да је у босанском граду Мостару шест дана заредом температура порасла на 40°Ц.

Државна енергетска компанија Србије објавила је у уторак рекордну потрошњу електричне енергије због потребе рада клима уређаја у домовима.

У Албанији је врућина приморала владу да промени радно време државних службеника, што је некима олакшало рад од куће.

У суседној Северној Македонији у претходна 24 сата избили су десетине шумских пожара.

Један велики пожар проширио се скоро 30 километара. Ватрогасне летелице из Србије, Црне Горе, Хрватске, Румуније и Турске одазвале су се позиву земље у помоћ.

Људи су такође били приморани да напусте своје домове због шумских пожара у Бугарској.

На Сицилији је месецима падало исподпросечно падавина, а италијанска влада је прогласила ванредно стање због кризе, која је уништила усеве и исушила пашњаке.

Неколико градова широм Украјине забележило је највише температуре у историји. Суочавање са врућином посебно је изазовно у време када су велики урбани центри дуго били без струје због оштећења електроенергетских система током рата.

Према Meteo Express, ово још није граница. Генерално се очекује нагли пораст у наредним данима. Истовремено, очекује се да ће океански ваздух ускоро кренути са запада, што би потенцијално изазвало јаке олује већ у суботу увече.

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 19 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 14 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.