header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"СВЯТОРУССКИЙ НАБАТ": Спрема се велика "полицијска чистка" на Светој Гори Штампај Е-пошта
уторак, 23 јул 2024

 МОЛИМО ВАШЕ МОЛИТВЕ ЗА АРХИМАНДРИТА МЕТОДИЈА И БРАТСТВО ЕСФИГМЕНА И ЗА СВЕ АТОНЦЕ КОЈИ СЕ ЗАЛАЖУ ЗА ЧИСТОТУ СВЕТОГ ПРАВОСЛАВЉА!

Како преноси "Телеграм" канал "СВЯТОРУССКИЙ НАБАТ" (канал је у директној вези са руским монаштвом на Светој Гори), позивајући се на https://Newsfire.gr, тренутно је у току мобилизација полицијских снага које су наводно спремне да стигну на Свету Гору да протерају монахе и оце манастира Есфигмен из манастира. Током једног упада, полиција ће „почистити” и друге манастире, укључујући и руски.

У Уранополису је 21. јула одржан митинг, где се окупило много људи да протестују против овог полицијског потеза, очигледно предузетог по наређењу Мицотакисове владе...

Уторак је посебно важан дан јер ће од других манастира бити затражено да потпишу петицију за одобравање или одбијање било каквих потеза који би били без преседана за Свету гору.

Према уредничком извору са Атоса, ситуација на Светој Гори је следећа: „Вашингтон је поставио задатак да промени статус монашке републике у Грчкој и за за ово је потребно уклонити последње место у земљи где власт припада монасима - монашка република Света Гора. Први корак биће отварање нове полицијске станице, која ће пратити стање у монашкој републици. У суштини, задатак грчких власти је да реформишу монашку републику и да није било места где би могли бити потенцијални противници власти.

Према извору, они манастири који одбију да потпишу ову декларацију „биће процесуирани и на њих ће се вршити притисак“. „Као резултат онога што се дешава, Атос би требало да се претвори у туристичку атракцију, сличну Метеорима“, резимирао је уреднички извор.

Превод и приређивање "Борба за веру"

Извор: https://t.me/SvRusNabat/45970

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 23 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 13 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.