header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Шабац је "пао" у руке новотараца! Штампај Е-пошта
среда, 24 јул 2024

 Поштовано уредништво, 

Пишемо Вам са циљем да обавестим верни народ о новотарском деловању владике Јеротеја овде код нас у Шапцу. Прво је растурио црквену заједницу при Цркви Свете Петке на Сави, онда је изротирао свештенике и довео нове са стране који су пролазили обуку како треба да служе Свету Литургију, о чему је на овом цењеном сајту већ писано, али треба да се подсетимо.

Мало по мало, попови су прво стидљиво новотарили, вероватно се бојећи реакције народа, а када су видели да народ не реагује и ћути, онда су се потпуно ослободили.

Додуше не новотаре сви, надамо се (не знамо шта раде у олтару). Али проблем је што и у новотарењу нису усаглашени, ваљда како коме наиђе. Тако је падала једна по једна Црква, а сада је пала и последња. Последњи храм где се није новотарило је храм Св Василија Острошког у Касарским ливадама. Сада у Шапцу нема цркве где се не новотари, више или мање.

Владика је убацио свог пулена, Николу Ковачевића, инструктора новотарства и обновљенства, да заврши посао до краја. Он то ради врло суптилно, да народ не осети да се кува, а народ опет ћути док он спокојно ради свој посао. Али нека их, нека раде то што раде, све више се одвајају од народа, није народ луд, има нас доста који смо свесни.

 Верни народ Шапца

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 25 јул 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.