header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Израел очекује напад Ирана на "дан жалости због уништења храма" Штампај Е-пошта
петак, 02 август 2024

 Избор овог дана за напад укључује неколико симболичких и психолошких аспеката, посебно „веће осећање рањивости и страха“.

Западни обавештајни извори рекли су за Sky News Arabia да ће Иран и Хезболах вероватно покренути напад на Израел на „најтужнији дан у јеврејском календару” – Тиша бе Ав – „дан жалости због уништења храма”, који је овај године пада 12. августа.

Према извештају, избор овог дана укључује неколико симболичких, психолошких и тактичких аспеката, укључујући „све веће осећање рањивости и страха, наслојавање историјских траума“, као и директну поруку Израелу да је рањив на уништење.

Специјални координатор УН-а за блискоисточни мировни процес Тор Венесланд прокоментарисао је озбиљне тензије у региону, рекавши да је потребна хитна, координирана акција како би се спречило даље погоршање ситуације.

„Последњих дана сам се укључио у критичке разговоре са релевантним странкама и државама чланицама у региону, укључујући Либан, Египат и Катар, у циљу подршке регионалној деескалацији. „Нагласио сам хитност решавања све већег ризика од озбиљне ескалације, која представља значајну претњу регионалној стабилности“, рекао је он.

У Израелу су припреме за могући напад у пуном јеку: министри у влади добили су сателитске телефоне. Ово је део припрема за акцију одмазде против Израела у случају оштећења комуникационе инфраструктуре земље. Од шефова владиних министарстава затражено је да осигурају да имају опскрбљене генераторе и да им резервоари за дизел буду пуни.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 02 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 55 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.