header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владимир Семенко: Промисао и ми Штампај Е-пошта
субота, 03 август 2024

 Кратак преглед најновијих значајних догађаја 30.07.2024 Протеклу недељу обележило је низ значајних догађаја директно везаних за верску сферу. Прво, митрополит Иларион (Алфејев), заиста одвратна личност, коначно је пензионисан.

Од свих његових многобројних дела на екуменистичком пољу, напоменимо бар сензационалну изјаву у његово време са позивом да се укине етикетирање паписта као јеретика. Што се тиче „дипломатске” праксе, садашње приближавање Ватикану, са свом његовом двосмисленом (блаже речено) улогом у догађајима у Украјини (ово приближавање данас није престало, већ је само постало прикривеније) дуго, у мишљење многих, мирише на велеиздају. И мада ова одлука Синода нема никакве везе са екуменистичким деловањем Митрополита и промашеном политиком ОВЦС-а коју је он раније водио у украјинском правцу, може се сматрати да је оно што се догодило била промисао. И поред наше недостојности, ово није први пут да Господ све уређује на добро Цркве. Изложеном ваља додати да екуменистичко гнездо ОВЦС-а и даље постоји, предвођено млађом генерацијом милитантних екумениста...

Чињеница да је екуменизам испуњен не само верским преступом, грехом против вере (јер укључује зближавање са инославним јеретицима као својом главном компонентом), већ и директном претњом по безбедност државе, јасно сведочи терористички напад у Москви олтарника гркокатоличке парохије Серебрјакова. Сам оптужени терориста, притворен у Турској и већ предат руској страни, директно је признао да га је регрутовала СБУ.

Јасно је да у оваквим случајевима држава не може а да не реагује, али зар не би било боље да се већ одавно саслуша мишљење православних аналитичара и престане са одобравањем превише лагодног живота у нашој Отаџбини инославних јеретика, међу којима има многи убеђени русофоби и директни непријатељи Русије?

Да на Западу одавно не постоји „хришћанство“ (са којим наши екуменисти предлажу да се ујединимо) јасно сведочи сатанистичка представа на отварању Олимпијских игара у Паризу. Тешко да се може сложити са онима који тврде да је представа „пропала“. Била је веома успешна, ако се имају у виду планови организатора. Јер богохулно скрнављење основних хришћанских значења, укључујући и главну компоненту „представе“ – трансвеститску пародију на Тајну вечеру, демонстрирано је публици са потпуном јасноћом. Јасно је и предвидљиво да људи попут чувеног борца за чистоту православних редова, као што је некадашњи протођакон, а сада страни агент-емигрант А.В. Курајев, „гласно“ ћуте о ономе што се догодило. На овој позадини, намерно „наивни“ узвици изгледају веома смешно: „У ком правцу папа гледа?“ Јер (о томе смо и писали више пута) управо Фрања предводи процес потпуне рехабилитације перверзњака у западном свету, оживљавајући култ Кибеле, у коме су сексуалне перверзије играле главну улогу још у античко доба.

Цео овај низ догађаја јасно показује истину коју смо помињали више пута. Руске власти понекад тврдоглаво одбијају да прихвате, коначно, оно што нам је већ одавно очигледно: наставити кокетирати са Западом, значи радити оно што Свето писмо осуђује...

Савремени Запад је чврсто кренуо на антихришћанске стазе и мало је вероватно да ће с њих скренути. Мало је вероватно да ће преостали западни конзервативци попут Трампа помоћи. Али када људи не желе да се „прилагоде“ Божјем промисаоном плану за нас, Он сам интервенише у историји. И покреће га ка природном крају, односно ка Својој победи. Али, нажалост, без нас...

Превод и приређивање: "Борба за веру"

Извор: "Благодатни огањ"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 03 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.