header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Александар Вознесењски: Патријаршија уништава конзервативце зарад Ватикана Штампај Е-пошта
четвртак, 08 август 2024

 Заиста, управља патријарха Кирила је трагедија за Руску Православну Цркву, трагедија каква се никада раније није догодила у Руској Православној Цркви. Овако очигледан екумениста, непријатељ Православља и безумник који уништава све најбоље у Цркви никада није био у статусу патријарха

+ + +

У свом најновијем видеу, протојере Георгиј Максимов испитује лажи и манипулације шефа Мисионарског одељења епископа Епифанија. Али, од 45. минута чују се веома важне речи. Цитирам:

„Пре отприлике пола године добио сам поруку од једног од мојих парохијана следећег садржаја:

– наш катихета, име је наведено, контактирао је епископа Јефтимија Мојсејева и рекао да планира преформатисање катедре јер вас и ваше сараднике сматра ултраправославним секташима“.

Односно, порука је примљена почетком године. И има веома занимљиву боју у контексту других догађаја. Чињеница је да је од самог почетка стварања Афричког егзархата Руске православне цркве Максимов заправо био водећи мисионар пројекта и савезник митрополита Леонида Горбачова, који је створио егзархат. Од јесени прошле године, митрополит Леонид, који се одликовао веома конзервативним ставовима и критиковао екуменистичке везе са Ватиканом, био је подвргнут репресији по измишљеним разлозима. Кажњавали су га корак по корак: лишили су га настојатељства, па катедре, а онда уопште без разлога на самом крају прошле године послат у пензију. Све ово задало је колосалан ударац Афричком егзархату, који је био најефикаснији и најперспективнији пројекат Руске православне цркве, али је стајао против интереса Ватикана, са којим патријарх Кирил и његов тим тако блиско сарађују. Два дана након што је митрополит Леонид послат у пензију у најбољим годинама, протојереј Георгиј Максимов је у свом дому написао, коментаришући тему патријархових суманутих одлука: „Нећу порећи да сам у октобру имао страхове за будућност егзархата“, директно указујући да због непријатељства патријарха Кирила према митрополиту Леониду на основу екуменизма, биће удар на егзархат и постојао је страх да ће он потпуно пропасти. Штавише, то није било мишљење неких спољних људи, већ изјава водећег мисионара укљученог у пројекат. И тако, када се испоставило да је Максимов једини који није дозволио да се Афрички егзархат уруши, убрзо је добио поруку да преко мисионарског одељења покушавају да изврше притисак на њега. За шта? Зато што је наводно ултраправославац. Шта је његово ултра-православље? Али чињеница је да ако је митрополит Леонид јавно критиковао Ватикан због агресије на православне вернике и био на удару патријарха, онда је Максимов био главни разоткривач чињенице да су запослени у ОВЦС-у (наравно, на иницијативу патријарха) учествовали у екуменистичким молитвама са католицима и другим јеретицима.

Заправо, сада се открило да је наш вољени патријарх средином прошле године наредио разним ресорима да униште све у Руској православној цркви који су на било који начин јавно говорили или говоре против Ватикана и да им додељују етикету ултраордотоксних и секташа. Ово је у грлу екуменистима и издајницима православља као што су Кирил, његов саветник Балашов и лидери ОВЦС-а.

У ствари, ради се о недекларисаном, али сасвим очигледном прогону конзервативних кругова у Руској Православној Цркви од стране екумениста и либерала који будућност Руске Православне Цркве виде у братству и јединству са јеретицима Католичке цркве.

Осим тога, док задаје ударац Максимову, Патријаршији рукама овог лажљивица, Јефтимија наставља да покушава да уништи Афрички егзархат Руске Православне Цркве да би угодила католицима, који Африку сматрају својим кључним вектором развоја. Уосталом, као што је горе наведено, само колосални напори Максимова прошле јесени нису дозволили да се егзархија уруши због злочиначких одлука патријарха и руководства Управе Руске Православне Цркве попут Тутунова, који су фабриковали фиктивне случајеве против бивши поглавар Афричког егзархата Руске Православне Цркве.

Судећи по развоју ситуације, у потпуности признајем да би Тутунов и патријарх Кирил у блиској будућности могли да стану на страну лажова и манипулатора Јевтимија и да измисле још један случај, лишавајући протојереја Георгија Максимова чина, чиме би се дефинитивно угасио Афрички егзархат и направио корак ка зближавању са католицима и Вартоломејем, које је Максимов јавно критиковао.

Наравно, таквој одлуци, ако буде донета, у Украјини ће аплаудирати сви непријатељи Руске Православне Цркве и Русије из реда „ПЦУ“, унијата и УПЦ без МП, чије манипулације и непријатељство Максимов испитује у својим публикацијама. Просто испада да одлуке наше мудре патријаршије све чешће одговарају интересима јеретика и расколника који мрзе Руску Православну Цркву и Русију, а не интересима Руске Православне Цркве и Русије.

Заиста, управа патријарха Кирила је трагедија за Руску Православну Цркву, трагедија каква се никада раније није догодила у Руској Православној Цркви. Овако очигледан екумениста, непријатељ Православља и безумник који уништава све најбоље у Цркви никада није био у статусу патријарха. Његов духовни ментор, митрополит Никодим Ротов, који је причестио католике, умро је као пас код папиних ногу. И верујте ми, када Кирил умре, убрзо након тога многи који су сада застрашени и потиснути од овог екуменистичког ниткова почеће да причају о његовом деловању и деловању његове криминалне банде, која сада контролише разна одељења...

Превод: "Борба за веру"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 08 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.