header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Атентат? - Митрополит Лонгин Жар тешко повређен Штампај Е-пошта
субота, 10 август 2024

 Архијереј Украјинске православне цркве митрополит банченски Лонгин (Жар) доживео је тешку несрећу и налази се на интензивној нези. Возач аутомобила у којем је путовао владика изгубио је контролу. Ово пише на сајту Националне полиције Украјине у Черновицкој области.

„Полицијски службеници су документовали још једну незгоду у административним границама села Струмок. На месту инцидента радила је истражно-оперативна група одељења бр. 1 (Сокирјани) Дњестарске регионалне полицијске управе. Полиција је раније сазнала да је 22-годишњи становник села Молница, управљајући аутомобилом Лексус, изгубио контролу и дозволио да аутомобил склизне у јарак. Услед саобраћајне незгоде повређени су возач и његов 58-годишњи путник. Лекари су збринули настрадале у болници. Полицијски истражитељи унели су податке о овим чињеницама саобраћајних незгода у Јединствени регистар истражних радњи у складу са деловима 1 и 2 члана 286 (Кршење правила о безбедности на путевима или управљање превозом од стране лица која управљају возилима) Кривичног закона Украјине“, наводи се у саопштењу.

Пре званичног обавештења полицији, медији су пренели да је жртва митрополит Лонгин (Жар), који је дан раније посетио здравствену установу због срчаних тегоба.

Подсетимо, раније смо извештавали да је 6. фебруара 2024. године митрополит банченски Лонгин (Жар) рекао да је на њега извршен покушај атентата. Према речима владике, догађај се догодио 22. јануара око 3 сата ујутру.

Превод: "Борба за веру"

Извор: "Расколам.нет"

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 10 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 52 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.