header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Игор Друз: О забрани "Јутјуба" у Русији Штампај Е-пошта
субота, 24 август 2024
          Генерално одобравам забрану Јутјуба у Русији, али сматрам да је пре забране било потребно припремити нешто слично да га замени, како не би дошло до пораста незадовољства и друштвених тензија.

Да, на Јутјубу има доста антихришћанског, русофобичног и просто кварног садржаја, па је било неопходно затворити радњу. Али морамо признати: ту има много добрих ствари – од едукативних до уметничких и теолошких.

Много тога је значајно и за васпитање деце. Мој најстарији син је, на пример, гледао неке историјске канале уз мој пристанак. За оне млађе, пуна је свих врста цртаних филмова и других дечјих видео записа. На пример, за своју најмлађу петогодишњу ћерку, својевремено сам пуштао спотове групе „Кукутики” са дечјим песмама како бих је заокупио.

Понекад морате да одвратите своју децу да обављају свој посао или кућне послове. Тако се испоставило да су неки од видео снимака ових истих „колачића“ имали... до 500 милиона прегледа! И ово да не помињем друге сличне садржаје. Односно, може да замисли колико је овај видео хостинг био важан само у овом контексту детета и родитеља.

Разговарао сам са многим мојим пријатељима – незадовољни су чак и веома патриотски настројени људи, да не говорим о другима. Исти Рутуб, нажалост, не може бити ни близу да га замени. Ни по количини садржаја, ни по техничком нивоу не може се поредити са Јутјубом. И за то није крив тим који га је створио, јер једноставно није имао ресурсе неопходне за развој.

Очигледно, држава је требало да уложи озбиљан новац у Рутуб и све би било у реду. Неки посланици Државне думе предложили су и други излаз из ситуације - конфискацију сервера са подацима Јутјуба који се налазе на територији Руске Федерације (а има их много), уз њихову каснију употребу на Рунету.

И Јутјуб администрација је у потпуности заслужила такву казну. Понашала се одвратно, забранила је канале руских патриота - укљ. моје пријатеље, уништили налоге званичних медија и државних органа Руске Федерације, нису на време платили казне. Дакле, било би потпуно фер и легално национализовати сервере компаније. Али ни то није учињено.

Превод: „Борба за веру“

Извор: „Телеграм“ канал Игора Друза

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 24 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.