header image
Свештеник РПЦ рашчињен због одбијања да чита „Молитву за победу Свете Русије“ Штампај Е-пошта
субота, 24 август 2024

 Одлуку суда потврдио је патријарх Кирил.

Свештенослужитељ храма иконе Богородице „Живоносни источник“ у Бибиреву, јереј Андреј Кудрин, рашчињен је, пише на сајту Московске патријаршије.

На сајту се наводи да се „на основу одлуке Епархијског црквеног суда Московске епархије од 10. јула 2024. године, лишавате се свештеничког чина у вези са кршењем 25. правила Светих Апостола“.

Познато је да је у последње две године свештеник Андреј Курдин на својим службама читао молитву за помирење народа Русије и Украјине, а не молитву „За победу Свете Русије“.

Дана 4. априла 2024. године, указом патријарха Кирила, јереј Андреј Кудрин је разрешен службе и рашчињен до окончања разматрања његовог случаја од стране дисциплинске комисије Епархијског савета Москве. Званични разлог забране није наведен.

Црквени суд Московске епархије донео је 10. јула одлуку о рашчињењу свештеника. Ову одлуку је коначно одобрио патријарх Кирил 14. августа.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 24 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.