header image
Јеромонах Дамаскин Светогорац: Србе храни антихрист Штампај Е-пошта
среда, 28 август 2024

 Период је суше, кад већ дуго није било кише, и нигде се у Србији не држе литије и не моле Бога за кишу. Никад није било такво помрачење у Србији, никад нису били такви слепци као што су данас, и никад у Српској Цркви нису били гори епископи и свештеници

+

Већ дуго времена нема кише у Србији и биће много мања производња хране него прошлих година, али народ и свештенство не држе литије и не моле Бога за кишу. Зашто не моле Бога за кишу, иако су литије прописане у требнику и треба обавезно да се држе у време суше? Па зато што су народ и свештенство обезбожени, навикли да се увози храна из иностранства и да их храни антихрист, и литијама би само увредили свога храниоца – антихриста. Мада антихрист даје храну, не зато што воли Србе, него зато да би уништио православну Цркву и православне Србе, и мада антихрист не крије своје намере, ипак су навикли помрачени људи да их храни антихрист и не могу против свога храниоца.

Од кад постоји Србија држала се заповест Цркве и апостола Павла, који заповеда хришћанима: „Кад смо били код вас, ово смо завештавали вама: да ако неко неће да ради, нека и не једе. Јер чујемо да неки (хришћани) неуредно ходе код вас, ништа не раде, него лукаво се опходе; таквима заповедам и молим у Господу нашем Исусу Христу, да мирно радећи свој хлеб једу“ (2Сол.3:10-12). И мада ми знамо, да су Срби вековима морали „да мирно радећи свој хлеб једу“, као што заповеда Црква, у ово време апокалипсе помрачени Срби су упали у замку антихриста и не само да не морају да раде и не морају да посте, него се још многи навукли на дуван и алкохол, па неки и на дрогу и на друге страсти. Па такви помрачени сада долазе у Цркву и узимају епископски и свештенички чин иако су недостојни, и бива као што Господ каже у Јеванђељу: „Оставите их: они су слепи вођи слепцима: а слепац слепца ако води, оба ће у јаму пасти“ (Мт.15:14).

Како то не виде помрачени Срби зашто антихрист храни Србе? Ето, могу сами да се питају: зашто човек храни прасад? Па зато храни прасад да би их заклао и појео, па тако и антихрист хоће да уништи православну Цркву и православне Србе, а помрачени народ и свештенство то не виде. За доказ тога имамо ово време суше, кад већ дуго није било кише, и нигде се у Србији не држе литије и не моле Бога за кишу. Никад није било такво помрачење у Србији, никад нису били такви слепци као што су данас, и никад у Српској Цркви нису били гори епископи и свештеници.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 28 август 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 18 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.