header image
Тихомир Пауновић: Нуклеарно оружје, још једна велика лаж? Штампај Е-пошта
недеља, 01 септембар 2024

 Помаже Бог, драго Уредништво!

С обзиром ваш сајт има десетине хиљада јединствених посетилаца, и да спада у најпосећеније сајтове у светском Православљу, надам се да ће се наћи ники од ваших читалаца који ће моћи – компетентно - да одговори на моје питање.

Пре извесног времена сам био у једном нашем – врло посећеном – манастиру и чуо сам ово тврђење. Наиме, неки од браће су причали да нуклеарно оружје уопште не постоји, и да је то измишљотина слична америчкој измишљотини да су слетели на Месец.

Тај браћа још кажу, да је на Јутјубу био постављен видео, који детаљно и аргументовано оспорава постојање нуклеарног оружја, али је тај видео Јутјуб брзо уклонио.

Браћа кажу да је у видеу било наведено да су на Хирошиму и Нагасаки, у ствари, бачене напалм бомбе, и тако се оспорава један од главних аргумената да поменуто оружје постоји. Јер, сви кажу: како не постоји, па атомске бомбе су бачене на Хирошиму и Нагасаки!

Даље, у видеу је, отприлике, било као аргумент и ово: ако су Американци бацили атомске бомбе на на Хирошиму и Нагасаки да би се Јапан предао и потписао капитулацију, зашто то исто нису урадили, на пример, у Вијетнаму и Авганистану, већ су тамо изгубили ратове катастрофално и повукли се понижени!

Сличном аналогијом се сада пита за Русију: Русија – то је несумњиво – губи рат. Борбе су пребачене на њену територију и то је једна, ваљда, од последњих "црвених линија" које је Путин наводио за употребу руског нуклеарног оружја. Руске власти су говориле – ако опстанак Русије буде доведен у питање, Русија ће употребити нуклеарно оружје. „Јер, ако не постоји Русија, зашто има да постоји и свет?“ (то је рекао Путин).

Такође, ако нека држава има нуклеарно оружје, онда она најпре мора да изврши нуклеарну пробу. Ако би ту пробу извршила, онда је логично да се пред целим светом тиме похвали видео записима и сликама, како би устрашила своје непријатеље. А то ни једна  „нуклеарна“ сила никада није учинила.

Ако на „Гуглу“ укуцате „нуклеарно оружје“, он ће вам избацити бројне фотографије балистичких ракета које су наводно нуклеарно пуњене. А „атомске печурке“ су – скоро све до једне – насликане (дакле слике, као пејзажи), а не фотографије (и ова што сам је послао уз текст, која је од ББС-а је обична слика фото-шопа).

Чак и ББС користи слике "атомских печурки" из фото-шопа...

Од неколико фотографија „атомске печурке“ које постоје, су у црно-белој техници, као да су то неке експлозије из „праисторије“, које се потом нису више ни догађале (И што се тиче саме "атомске печурке", која је, наводно, карактеристична за нуклеарну експлозију, такву "печурку" прави и свака већа експлозија конвенционалног оружја, тако да је и то превара).

Има још аргумената, али не бих хтео да ширим.

Дакле, поента је у томе да је прича о постојању нуклеарног оружја измишљена, да би глобалисти држали човечанство у перманетном страху, како би оправдали његово поробљавање. Јер, људи наводе да размишљају: боље је да будемо гладни и жедни, него да буде апокалипса нуклеарног рата. И они нам управо то и раде: истребљују нам стоку, сушама и поплавама уништавају усеве, вакцинама врше геноцид, тако да ће (не дао Бог) и људе смањити на милијарду, а да никакво нуклеарно оружје и не буде употребљено.

Молим вас да ово моје писмо не одбаците као наивно размишљање, већ га објавите да видимо шта би на ту тему могли да кажу стручни људи.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 03 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.