header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Протест грузијских верника у одбрану прогоњене Украјинске православне цркве Штампај Е-пошта
среда, 04 септембар 2024

 Група грузијских православних верника и свештеника окупила се у знак подршке канонској Украјинској православној цркви, која се тренутно суочава са тешким прогоном од стране украјинске државе, која је недавно донела закон о забрани Цркве.

Митинг је одржан у недељу, 1. септембра, у Александровском врту у грузијској престоници Тбилисију, преноси Известија.

„Драга браћо и сестре! Обраћамо вам се из Грузије, једне од најстаријих хришћанских земаља. Није нам равнодушна судбина Украјинске православне цркве, јер постоји једна васељенска православна црква Христова, у којој смо сви уједињени, без обзира на националност и држављанство“, рекао је један од учесника читајући апел православним верницима. Украјине.

Демонстранти су изразили уверење да украјинске светиње нису ништа мање важне за грузијске вернике. Одлука украјинских власти да донесу закон који дозвољава забрану УПЦ непријатељска је не само за украјинске православне хришћане, него  и за све православне хришћане, укључујући и Грузију, изјавили су демонстранти.

„УПЦ је наша Црква. То су света места су наша света места“, наводи се у апелу.

Демонстранти су носили транспаренте са позивом на заштиту Кијевопечерске лавре и ослобађање свештених лица  УПЦ који су приведени и просуђени због непоколебљивости у светом Православљу. Неколико грузијских верника такође је држало натписе са прецртаним нацистичким симболима. Други натписи  гласе: „Православна црква је недељива!“ и „У Украјини постоји само једна Православна црква. УПЦ!”

https://orthochristian.com/163235.html

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 04 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 4 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.