header image
Расколници сузавцем и противпожарним апаратом на православне хришћане при још једној отмици цркве Штампај Е-пошта
среда, 04 септембар 2024

 Расколници националисти „Православне цркве Украјине“ физички су отели стотине православних цркава од њеног оснивања 2018. године.

Ови напади се често претварају у физичко насиље над свештеницима и верницима, па и на  старије жене Управо  такав инцидент догодио се 31. августа у селу Пријутовка, Кировоградска област, у централној Украјини, када су камуфлирани мушкарци одвалили браве и провалили у цркву Светог великомученика Георгија, преноси Телеграм канал Dozor.

Митрополит александријски Боголеп је говорио са лица  места о томе како су бојовници употребили сузавац и противпожарне апарате против православних хришћана, међу којима је био и надлежни свештеник, који је дошао да брани своју цркву.

Освајачи су се затворили у порти цркве и одбили улазак православним хришћанима. Док су верници стајали испред порте и молили се, могли су кроз црквене прозоре да виде како расколници јуре по цркви с пићем у руци не поштујући дом Божји.

„Не знамо шта ће бити са нашом имовином, нашим антиминсом и молимо вас за ваше молитве да наша светиња не буде оскрнављена и да се такав цинични и недуховни став коначно заустави“, рекао је митрополит Боголеп.

Превод са енглеско: "Борба за веру"

Извор:https://orthochristian.com/163221.html

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 04 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.