header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Александар Вознесењски: О свету који се мења и блогерима... Штампај Е-пошта
субота, 07 септембар 2024

 На слици: паписта Никодим Ротов и садашњи руски патријарх Кирил

Ово је тако слатко... пре пола године прочуло се да је наш мудри саветник пријарха Кирила, протојереј Н. Балашов, некако отишао на Правблог и да су се „споразумили“. Нисам веровао, али сам примио к свести.

 Од тада сам посматрао како је Правблог почео активно да цитира и репостује делатника попут Расколам.нет, који су својевремено јавно изјавили да подржавају расколнички лажни сабор у Теофанији (исти онај који је објавио да се УПЦ одваја од Руске православне цркве).

Сада сам прочитао дводелни текст о Никодиму Ротову (митрополиту лењинградском, паписти и духовном оцу садашњег руског патријарха – нап. „Борба за веру“) и „никодимовству“ и био сам дирнут. Кажу да је никодимовштина нешто непојмљиво, око Ротова има много легенди, а и сам се јако трудио „да спречи државу да разбије Цркву“. Па какав јуначки момак! Медаља мора бити подељена. А онда је још лепше јер... замагљујући концепт Никодима и никодимовштине, аутор је навео да је генерално, у односима са Католичком црквом, једноставно желео да копира чврсту структуру црквене структуре, желео је да изгради свој „православни Ватикан“.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 07 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.