header image
Јованка Србљановић: Има ли краја новотарском безумљу?! Штампај Е-пошта
недеља, 08 септембар 2024

 Помаже Бог братијо!

Пишем Вам у нади да ћете објавити текст, иако знам да то ништа неће променити али желим да се сутра зна на чијој сам била страни!

Представа код Цркве Свете Тројице у Старом Граду у Будви "Јелена Анжујска".

Брачни пар са бебом се упутио ка Цркви мислећи да је представа о Светитељки о њеном житију, да ће глумице бити обучене у ношњу из тог времена, (али... уместо скромно и строго обучених жена, лелујали су голи мушкарци?!) Жена је Србкиња а њен муж Швеђанин, углавном православна породица. На улазу у отворени театар почиње конверзација између чувара и жене. Он их зауставља и каже странци и деца не могу да уђу. Зашто? Каже не знам. Добро доведи ми неког ко зна. Каже то је само за наш народ! Долази нека старија нафракана тета и пита у чему је проблем? Жена пита у чему је проблем да присуствују представи? Објашњава да јој је муж Православан. Нафракана тета пита јел прича наш језик (не пита јел прича србски)? Не? Па како онда да присуствује? И шта није јасно? Деци испод 18 година је такође забрањено присуствовање...

Православна породица одлази а жена видно потрешена виче "Скандал!" Нафракана тета ликује...

Па шта има у тој представи која се одиграва поред Цркве тј у Црквеној порти па да деца не могу да присуствују? Који је то наш народ? И зашто странци не могу присуствовати? Како ће неко ко није православан сазнати нешто о нашој култури и вери? Чак ни Русе не пуштају! Зашто? Они су исто наши, пишу ћирилицом говоре словенски језик, на крају крајева они живе од тих странаца и од тих руса. Кад остављају паре онда је лепо!

На крају Швеђанин констатује: Јелена Анжујска је била Србска Краљица а не монтенегрина или шта ли већ! Па ако је ово Србска земља, који је то њихов народ?

Паметноме доста!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 08 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.