header image
Редакција „Со своей колокольни“: Ваши прсти миришу на тамјан Штампај Е-пошта
четвртак, 12 септембар 2024
           Оснивач ТВ канала «Царьград», олигарх Константин Малофејев оженио се комесаром за права детета у Русији Маријом Лвовом-Беловом (овде:).

Раније је матушка Марија била удата за свештеника цркве Рођења Пресвете Богородице у Крилатском, Москва, оца Павла Когелмана. Пар је подигао деветоро деце, од којих је четворо усвојено.

Распад породице је трагедија, и то двоструко већа када је реч о породици свештеника, која треба да буде пример хришћанског брака.

Поставља се питање: да ли ће Црква дозволити Малофејеву и Лвовој-Беловој друго венчање као „пастирску икономију“?

У Руској империји, „кривцу“ за развод, поред покајања, било је забрањено да се доживотно поново венча. У савременој црквеној пракси, други брак је дозвољен икономијом (попустљивости) за мирјане, али је немогућ за свештенство.

С обзиром на то да је бивши муж дечјег правобраниоца свештеник и, по канонским правилима, не може поново да ступи у брак, исхитрена икономија која се показује у односу на његову бившу попадију може изазвати оправдано запрепашћење међу паством и свештенством Руске Цркве.

Коментар Александра Вознесењског:

Колеге, ако су се наши храбри званичници Патријаршије за новац венчали чак и такву блудницу као што је Собчак, онда су се ти људи вероватно већ тихо венчали. Наше руководство у Патријаршији под патријархом – трговцем постало је корумпирано до непристојности.

Ово што се сада дешава пред нашим очима је неморална гозба за време куге уз пуну, мада не и званичну сагласност нашег великомудрог Патријарха и његових саветника.

Кога то имамо тамо да виче и вапије из Патријаршије? Балашова? Тутунова? Где је публикација овог побожног ревнитеља Цркве са француским пасошем, у којој је дао моралну оцену ситуације? Нема је. И сасвим сигурно је неће ни бити, а ако буде приморан да даје, то ће бити у веома благом виду, јер зна да не жели да се свађа са ловом (мисли на Малофејева – нап. „Борба за веру“). Чак и ако се ова лова јавно назива православним и такође јавно крши морална начела и норме црквеног учења и црквеног понашања. Њему се може - то је другачије!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 12 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.