header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Редакција „Со своей колокольни“: Ваши прсти миришу на тамјан Штампај Е-пошта
четвртак, 12 септембар 2024
           Оснивач ТВ канала «Царьград», олигарх Константин Малофејев оженио се комесаром за права детета у Русији Маријом Лвовом-Беловом (овде:).

Раније је матушка Марија била удата за свештеника цркве Рођења Пресвете Богородице у Крилатском, Москва, оца Павла Когелмана. Пар је подигао деветоро деце, од којих је четворо усвојено.

Распад породице је трагедија, и то двоструко већа када је реч о породици свештеника, која треба да буде пример хришћанског брака.

Поставља се питање: да ли ће Црква дозволити Малофејеву и Лвовој-Беловој друго венчање као „пастирску икономију“?

У Руској империји, „кривцу“ за развод, поред покајања, било је забрањено да се доживотно поново венча. У савременој црквеној пракси, други брак је дозвољен икономијом (попустљивости) за мирјане, али је немогућ за свештенство.

С обзиром на то да је бивши муж дечјег правобраниоца свештеник и, по канонским правилима, не може поново да ступи у брак, исхитрена икономија која се показује у односу на његову бившу попадију може изазвати оправдано запрепашћење међу паством и свештенством Руске Цркве.

Коментар Александра Вознесењског:

Колеге, ако су се наши храбри званичници Патријаршије за новац венчали чак и такву блудницу као што је Собчак, онда су се ти људи вероватно већ тихо венчали. Наше руководство у Патријаршији под патријархом – трговцем постало је корумпирано до непристојности.

Ово што се сада дешава пред нашим очима је неморална гозба за време куге уз пуну, мада не и званичну сагласност нашег великомудрог Патријарха и његових саветника.

Кога то имамо тамо да виче и вапије из Патријаршије? Балашова? Тутунова? Где је публикација овог побожног ревнитеља Цркве са француским пасошем, у којој је дао моралну оцену ситуације? Нема је. И сасвим сигурно је неће ни бити, а ако буде приморан да даје, то ће бити у веома благом виду, јер зна да не жели да се свађа са ловом (мисли на Малофејева – нап. „Борба за веру“). Чак и ако се ова лова јавно назива православним и такође јавно крши морална начела и норме црквеног учења и црквеног понашања. Њему се може - то је другачије!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 12 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 5 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.