header image
Драгоје Вељковић: Соколачка Грдана - уредница "Православља" Оливера (2.део) Штампај Е-пошта
понедељак, 16 септембар 2024

 Између силних интервјуа и прилога у којима жели да нам да јасно до знања, оберучке, да је ОНА (знате, она) уредник Православља, соколачка Грдана као ултра факин и селебрити свег  Сокоца и Подроманије, даје почетком године интервју порталу infocentar.ba, у коме између осталог каже:

Новинар: Шта су Ваши циљеви и стремљења када је ријеч о плановима и путевима на мјесту новог уредника Православља, новина Српске Патријаршије?

Грдана: Трудићу се да оправдам повјерење и одржим квалитет новина које су важне у животу наше Цркве и то је једини план.“

О квалитету новина и томе колико су оне на челу с њом важне данас говори чињеница да, од како је она на месту уредника, Православље се мање чита од бесплатних партијских брошурица пред изборе на штанду. О томе је већ било речи.

Биће да за тако одговорну јавну функцију није баш најспремнија. Из истог интервјуа читамо да се тешко носи и са чињеницом да јој је отац био спреман да изда тајне са исповести, па их правда измишљотинама, о којима каже да хоће и књигу да пише. Па како неко ко не зна ни текст да напише, нити да води часопис може да пише књигу?! Међутим, пошто сматра да је аутор Глосара, што не би сматрала да је и најспособнији уредник од постања Православља. Ипак, не може бити власник туђих савести, ако може своје, па се лажно представљати за потомка „угледне породице“, интелектуалца, патриоту итд. кад је све супротно. Бљутаво је гледати како у цркви доживљава крах оно што је служило као утеха и понос.

Истине ради, мора да се призна да је њој ипак институт за пар семестара дао могућност да зна да се потпише за Православље. Може она то, на силу, на силу. Не треба журити. Пред њом је до пензије дуг век да се заукће и учини нову „златну еру“ новина Православље, као нпр. из доба патријарха Германа. Могуће је да се деси и такав сценарио. Грданин мото је буржујског порекла: „После мене потоп“, па судећи по свему чега се претходно дотакла, биће пре да ће новине Православље доживету судбину неког, нажалост, пропалог црквеног медија. Зато сердечно предлажемо да се уступи новинама, док је она ту, један слободан назив: "News of the World" (Велика Британија) илити „Новости Света“. Просто због ширине наслова и дијапазона тема, да има о чему да пише на разне небитне теме и кога да зовне као аутора и дописника. Као поменути медиј који је давно пропао због нечитаности и нетиражности у Британији, тако да и Грдана има мотив пред собом и идеју за заснивање новог таласа и имиџа новина које су због ње пред гашењем. Ако загусти, може да се послужи познатим јој рецептом и да ангажује некога да трчи од трафике до трафике, и да купује новине како нико не би прочитао шта пише у њима.

Лепо је бити у делегацијама и бити рехабилитован или поново примати стране делегације, попут минуле из Светског савета цркава. Само што то нема везе са крахом новина и примарном функцијом коју обавља.

Када поново буде давала интервју за босанске или српске медије, треба да нагласи „успешност“ и читаност новина које уређује и пропаст „јединог плана“, а има вала(х) и да се поХвали: Отерано стручно уредништво, прима се шућур плата, стамбено збринута, срела неке људе, свела новине Православље на потпалу, прошета се мало Сарајевском, воли јер „завела је светла великога града“...

Наставиће се...

1 део:  http://borbazaveru.info/con

Повезани текстови: Још чињеница о „уредници“ Оливери Јовановић или зашто је пропало „Православље“

 http://borbazaveru.info/content/view

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 16 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.