header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Митрополит пољски Саве апелује за помоћ жртвама смртоносних поплава Штампај Е-пошта
уторак, 17 септембар 2024

 Обилне падавине изазвале су смртоносне поплаве широм централне Европе- е. Од понедељка, 16.9.2024. број смртних случајева порастао је на 16, и ро седам у Румунији, пет у Пољској, три у Чешкој Републици и једна у Аустрији.

С обзиром на поплаве које су захватиле југозападну Пољску, Његово Блаженство митрополит варшавски и све Пољске Сава упутио је апел верницима Православне цркве у Пољској, позивајући на солидарност и подршку жртвама природне катастрофе.

Апел гласи:

„поплава. Природна катастрофа однела је сав иметак стотинама породица. Није поштедеча ни куће, ни школе, ни домове здравља... Нажалост, однео је и животе.

Вода се полако повлачи. Како се пројављују  огромне размере разарања, људи губе наду да се домови и животи могу обновити. Жртве поплаве не могу сами да се изборе. Међутим,  зар заиста морају да буду сами у овој несрећи?!

У овим тешким тренуцима, важно је да жртве природне катастрофе осете нашу солидарност са њима и добију подршку која се претвара у стварну, мерљиву помоћ. „Носите бремена једна дугога“ (уп. Гал. 6,2), Господ нас позива, и наглашава: „Бог је љубав“ (уп. Јн. 15, 9). Одговоримо на овај позив својом милошћу.

Пољска аутокефална православна црква позива све своје верне, свештенство и мирјане, да у овом судњем часу  покажу своје милосрђе и подршку пострадалима у поплавама. Нека ваша помоћ осуше њихове сузе и пробуде њихову пољуљану наду. Заједно у јединству, ова трагедија се може донекле умањити.

Захваљујем и благосиљам све добротворе.“

https://orthochristian.com/163435.html

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 17 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 52 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.