header image
Оља с Алипашиног поља - на тајном задатку Штампај Е-пошта
понедељак, 23 септембар 2024

 N1 studio:

 Ја волим рећи да на конференцијама треба ослушнути кафе паузе јер тад људи причају оно што мисле.“

уредница новина „Православље“

На конференцијама је обилазила свет о туђем трошку, a ослушкивала је оне са којима је требало да води „дијалог“. Сада као уредник листа Православље Оливера Јовановић опет јаше.

Пошто кафе паузе сада проводи у Патријаршији, посетиоци зграде Патријаршије у улици Краља Петра би требало да избегавају кафу. У тој згради заседа Свети Синод, долазе високе домаће, регионалне и стране делегације, а бораве и епископи СПЦ. Владика крушевачки Давид изјавио је да је зграда Патријаршије раскрстила са цурењем информација из њених кабинета и одаја али биће да је ситуација другачија и да није баш упућен. Оливера Јовановић активно и дуго ради за интересе друге западне земље. Владика у интервјуу наводи да је патријарх био незадовољан трендом цурења службених информација преко „добро упућених извора из врха СПЦ“, које је покушао искоренити. Постављењем Оливере Јовановић на место уредника листа Православље, ослушкивањем у згради Патријаршије у Београду, неповредивост права на тајност података СПЦ је компромитована, а изложеност страном фактору неминовна. Тако да та прича не пије воду.

Научена од свог оца зна кога, кад и како да ослушкује. Највише је ослушкивала стране дипломате у Сарајеву на пријемима, као и поводом гротескних превођења енглеског језика. После института дипломирала је код Григорија ослушкивање потенцијалних претњи у клеру и свештеничком кадру у Сарајеву (ако се прихвати предлог Григорија за увођење жена у мантији, може се кандидовати). Страним агентурама у Босни преносила је преко посредника информације.

Депеше о Григорију откривене на Викиликсу су за њу смешне. Запливавши у дубљем каналу иредентизма, деловањем на рушењу система изнутра, свој ангажман је уновчила и узвраћа јој се гратис самопромоцијом у емисијама на медијима у Сарајеву, нарочито на N1. То је кандидује за селидбу у Београд. Ослушнула је искључиво Србе у институцијама којих се дотакла и доказивала своју лојалност странцима „скидањем глава“. Са позиције мужевљеве службе у Сарајеву финансијски и логистички је покривала субверзивну делатност црквеним парама од прилога сиротиње малобројних сарајевских Срба. До данас као уреднику листа Православље помажу јој исте старе везе и подржавају је у „ослушкивању“ стања и пулса у Патријаршији. За чије интересе ради, очигледно је од раније. Оља с Алипашиног поља је на задатку...

Претходни наставци:

1.http://borbazaveru.info/content/view/19215/47/

2.http://borbazaveru.info/content/view/19263/47/

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 23 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.