header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Рабин из Дњепра: Хасидско ходочашће у Уман довешће до победе Украјине Штампај Е-пошта
субота, 28 септембар 2024

 Рабин Шмуел Каминецки је рекао да ће сама чињеница доласка брацлавских хасида у Уман „довести до тога да ће се рат завршити победом“.

Главни рабин града Дњепра и Дњепропетровске области, рабин Шмуел Каминецки, рекао је брацславским хасидима, који сваке године долазе у Уман да прославе Рош Хашану, шта сада заправо значи њихов долазак у Украјину. Како преноси Jewishnews, рабин Шмуел Каминецки је снимио видео поруку у којој је изјавио да „ово није само лична ствар сваког хасида“.

„Веома је важно да сваки хасид зна да долазак овде на Рош Хашану није само лична ствар сваког хасида и његова лична веза са рабином Нахманом. Сама чињеница да они долазе овде (у Украјину) у такво време је оно што ће довести до тога да ће се рат завршити победом!“ - рекао је он.

Дњепарски рабин је приметио да „морамо разумети величину одговорности која лежи на свима“ и додао да „заиста ценимо што сте дошли овде!“

Превод и приређивање: "Борба за веру"

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 28 септембар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 58 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.