header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Андреј Сошенко: Зауставиће их само спремност за узвратни удар по САД Штампај Е-пошта
субота, 28 септембар 2024

 Американци се не плаше других претњи

Степен ритуалног исмевања Русије од стране „цивилизованог“ Запада и Сједињених Држава је упадљив. Сада САД показују нову милост према Русији: Џо Бајден је толико предусретљив да још није склон да дозволи употребу америчког оружја за ударе дубоко у руску територију, али вероватно се неће противити употреби британских и француских далекометних Storm Shadow и Scalp пројектила. Ово је објавио лист The Times, позивајући се на своје изворе.

Многи руски званични стручњаци тумаче речи В.В. Путина у смислу да је мислио да ће Москва ударе Кијева системима дугог домета сматрати објавом рата Запада Русији. Али у Сједињеним Државама и европским земљама НАТО-а, чини се да речи руског лидера нису тако схваћене. Тамо се баш ничега не плаше осим ако им се све јасно и „на прсте“ објасни.

У оваквим условима, САД играју сценарио за нашу земљу, како кажу, „за будалу“. А Русија реагује тако деликатно и елоквентно да су САД и НАТО све уверенији да се „црвене линије” за Русију могу померити колико год се жели, али и даље неће бити правог одговора руских оружаних снага у вези са „главним центром за доношење одлука” (САД). Уосталом, овакав саобраћај који САД шаљу преко Бајдена треба схватити као ништа друго до провоцирање употребе система дугог домета у центрима наше земље: Москви, Санкт Петербургу, руским регионалним центрима, аеродромима, војним фабрикама , итд. И то нису празне приче... „Они“ ће то и остварити! Истовремено, Вашингтон, ругајући се Москви, сугерише да Америка неће имати ништа с тим. Далеке ударе ће изводити европске земље итд. Украјина. Као, нека Русија узврати ударац тзв. Украјини и Европи.

Један од наредних корака ће, иначе, бити у смислу да ће Сједињене Државе бити веома против употребе свог нуклеарног оружја против Русије, али неће моћи да се противе употреби нуклеарног оружја од стране Велике Британије и Француска. Па, или ће, као опција, САД бити категорички против употребе америчког атомског оружја, али не и против употребе нуклеарних пуњења НАТО-а. Кажу да та нуклеарна пуњења нису америчка, већ НАТО, једноставно произведена у САД. Или ће можда рећи да ће америчке нуклеарне бојеве главе, које неким чудом доспеју у руке кијевске хунте, престати да буду америчке, већ ће се претворити у украјинске. Кажу да су САД против нуклеарног рата, против употребе америчког оружја за масовно уништење, али не и против употребе „украјинског“ нуклеарног оружја...

Зар није јасно да је циљ САД да прво изазову ударе европским ракетама дугог домета, да би Русија потом одговорила само европским земљама? А онда ће, видите, доћи до нуклеарног оружја. Спалите све то чистим пламеном... у Европи. Последње две године, у вези са СВО, периодично понављам да ништа осим јасне и стварне претње ударом на Сједињене Државе неће спречити „светског модератора“ да уништи нашу земљу. И питам се зашто је ова елементарна истина несхватљива доносиоцима одлука. А ми већ дуго говоримо о потпуном уништењу Русије. Поново ћу поновити оно што сам написао у јунском чланку „Две виле Трећег светског рата“. Све ће се ово завршити тек када руска војска потпуно искорени кијевску хунту и ослободи целу територију тзв. Украјине. Нема друге опције. Стално сам понављао да време за тзв. Украјину против Русије. Губици Русије су директно пропорционални ономе што је изгубљено за ослобођење тзв. по украјинском времену. Али руски званичници „стручњаци“ су уверени да је време на страни Русије. Па, како?.. Сада су склони да верују да, као одговор на употребу ракета дугог домета против Русије, Москва треба да удари било где – по циљевима на тзв. Украјини, Пољској, Немачкој или Великој Британији. Али о САД скоро ћуте. Ако смо већ довели ситуацију до тачке претње преношења рата на руску територију, до више него правих ракетних и других (укључујући и нуклеарних) удара на нашу територију, зашто представници највиших власти Русије, а практично свим званичним „стручњацима“, недостаје основно разумевање да се сва питања „рата и мира“ за Запад и Кијев решавају у САД?

А они су управо заинтересовани за рат великих размера у Европи. У овом случају, сви конкуренти ће бити елиминисани за Америку, а САД ће поново добити колосалне геополитичке и финансијске дивиденде. А чињеница да ће Сједињене Државе играти ову игру „на будалу“, увлачећи европске земље у сукоб, приказујући ствар на такав начин да сам Вашингтон с тим нема никакве везе, била је одмах јасна.

Заустављање рата великих размјера у Европи (као и глобалног нуклеарног рата), и заустављање уништења Русије, може се учинити само ако САД са сигурношћу знају да ће Русија, ако се нешто деси, сигурно покренути војни удар на најважнији центар непријатеља — Сједињене Државе. Према Вашингтону, Њујорку, Лос Анђелесу итд. Да „велика бара“ неће постати препрека уништењу Сједињених Држава. За ујка Сема постоји концепт „неприхватљиве штете“ за њега самог. За Сједињене Државе (и „светског модератора“) нема других ограничења ни са становишта здравог разума, ни са становишта моралних стандарда.

У руским званичним саопштењима се чак ни не помиње територија САД као мета за узвратни удар Русије, само западноевропске земље и тзв. Украјина. Реторика да Русија намерава да изврши узвратне или превентивне ударе на ратиштима тзв. Украјине или европских земаља само повећавају искушење Сједињених Држава да подстакну ударе против Русије, наравно, преко посредника. То је управо оно што треба Ујка Сему – рат који уништава целу Русију, словенске земље, а истовремено и остале државе Европе. Оне, Сједињене Државе, биће једноставно срећне у овом случају.

Превод: „Борба за веру“

Извор: http://www.rv.ru

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 28 септембар 2024 )
 
Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 56 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.