header image
Богоодступник Кирил: Еволуција не противречи Божијем замислу, већ га само потврђује Штампај Е-пошта
уторак, 01 октобар 2024

 Ово је изјавио патријарх Московски и целе Русије Кирил (овде:) приликом посете лабораторијском комплексу Универзитета науке и технологије Сиријус.

„Бог је створио невероватну васељену. Он је уложио у нас способност да се развијамо. Ми смо некад говорили да је еволуција противна Божјем плану, да тако кажем. Она није против Божијег плана, она сведочи о невероватном Божанском плану, кад човек својим силама, ослањајући се на спољне факторе, може да се развија на тај начин, као што се то десило у резултату еволуције“, рекао је Кирил.

Лажни патријарх Кирил је такође поделио своје мишљење, да за њега лично еволуција – као и за Дарвина, иначе, који је био веома верујући човек – никад није била такав антирелигијски аргумент. При том је важно, да човечије мешање (у Божије дело) никако не штети том Богом одређеном развоју људске личности и природи уопште.

Драга браћо и сестре, а ево шта је написао Дарвин: Објављени дневнички записи Чарлса Дарвина не остављају сумњу, да он није био хришћанин. Да наведемо неколико красноречивих цитата, који не захтевају коментар:

„Мало по мало неверица се увлачила у моју душу, и на крају крајева, ја сам постао савршени неверник. Али то се дешавало толико споро, да ја нисам осећао никакво огорчење и никад од тада, ни на једну секунду, нисам посумњао у исправност мојег закључка (савршеног неверовања)“.

„Ја сам постепено дошао до сазнања, да Стари завет, са својом очигледно лажном историјом света, са својом вавилонском кулом, дугом као знаком завета, итд, итд., и са његовим приписивањем Богу осећања осветољубивог тиранина, не заслужује веће поверење, него свете књиге Хиндуса или веровања неког дивљака“.

„Ја сам постепено престао да верујем у хришћанство као божанско откровење“.

Подсећамо, још једна расправа о забрани теорије енглеског природњака Чарлса Дарвина почела је после изјаве помоћника премијера Руске Федерације Мишустина – Муслима Хучијева. Он је 19. септембра предложио да се забрани изучавање те теорије у школама. Хучијев је изразио мишљење, да је она погрешна и да је противна религији.

20. септембра председник Патријаршијске комисије Руске Православне Цркве за питања породице, заштите материнства и детињства, свештеник Фјодор Лукјанов, подржао је идеју да се искључи Дарвинова теорија из школских уџбеника. По његовом мишљењу, та теорија уводи децу у заблуду.

Али 30. септембра, по налогу „патријарха“ Кирила, председник Синодалног одељења за односе цркве са друштвом и медијима Владимир Легојда изнео је мишљење, да Дарвинову теорију не ваља искључивати из школског програма. И ево, сада је то сам објавио богоборац Кирил.

Дарвинов негативан став према Божанском Откровењу директно је исказан не само у његовим личним дневничким записима. То је посведочено и у његовим писмима разним адресатима“ (из књиге протојереја Константина Буфејева „Православно учење о стварању и класики еволуционизма“, том 2. (https://azbika.ru/otechnik/bog))

Превод: "Борба за веру"

Извор: „Москва Трећи Рим“

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.