header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Док иде рат, Русе посматра Велики брат Штампај Е-пошта
среда, 02 октобар 2024
         У Санкт Петербургу ће се повећати број метро станица на којима ће радити „паметне” камере. На сајту државних набавки појавила се апликација Државног предузећа „Петербуршки метро“ за пружање услуга техничке подршке интелигентног система видео надзора (ИСВН) на станицама метроа.


 У пратећим документима се каже да ће до лета 2025. године одржавање система бити потребно на 65 од 72 станице. Након овога, ИСВН ће се појавити на свакој станици метроа.

„Паметне” камере су у стању да сниме ствари заборављене на станицама и позову на њих службу обезбеђења, аутоматски идентификују путнике (напомена уредника – што значи да база података мора да садржи биометријске податке свих грађана земље), предвиде путање људи и идентификују починиоце.

Вредност уговора је 33,9 милиона рубаља.

Надгледање инфраструктуре ЦЦТВ камера је потребно између 2025. и 2026. године. Одржавање укључује креирање снимљене видео архиве, „проверу аларма“ због остављених објеката на станицама, ажурирање интерног софтвера итд.

Крајем прошле године постало је познато да је у Санкт Петербургу постављено 20 хиљада паметних камера, од којих је свака опремљена системом за видео анализу помоћу вештачке интелигенције. По броју камера на хиљаду становника града, северна престоница је, очекивано, на другом месту у Русији после Москве.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 02 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 36 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.