header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Иран напао Израел - у првом таласу лансирано 400 балистичких ракета, пробијена "Железна купола" Штампај Е-пошта
уторак, 01 октобар 2024

 МОСКВА, 1. октобар – РИА Новости.

Израелска војска је на Телеграм каналу известила о лансирању пројектила из Ирана. „Пре неког времена, ракете су испаљене према Израелу, наређено вам је да останете на опрезу и да се стриктно придржавате упутстава Команде унутрашњег фронта <...>

 ИД чини и учиниће све што је потребно да заштити цивиле државе Израел“, наводи се у публикацији.

Извештава се да је Иран покренуо други талас ракетних напада на Израел.

Сирене за ваздушни напад се оглашавају широм Израела. На небу изнад Тел Авива видљиви су блицеви из ПВО пресретача. Десетине експлозија одјекнуле су над Јерусалимом, преноси Франс прес. Корпус гарде исламске револуције (ИРГЦ) саопштио је да је извршио напад као одговор на смрт генералног секретара Хезболаха Хасана Насралаха, шефа Политбироа Хамаса Исмаила Ханијеха и команданта снага Кудс Абаса Нилфорушана. Такође су навели да су испалили балистичке ракете на важне војне и безбедносне циљеве.

Заузврат, амерички председник Џо Бајден наредио је америчкој војсци да пружи подршку Израелу у одбрани од напада из Ирана.

+ + +

„Спутњик“:

Иран је започео други талас ракетних удара на Израел, јавили су ирански државни медији. Раније је у првом удару испаљено више од 400 балистичких ракета. У целом Израелу је узбуна и затворен је ваздушни простор.

Корпус чувара исламске револуције је саопштио да ће њихови напади бити још разорнији ако Израел одговори на нападе који су у току.

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 01 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.