header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У Уман је стигло 32 хиљаде хасида Штампај Е-пошта
четвртак, 03 октобар 2024

 Данас је више од 10 хиљада брацлавских хасида учествовало у масовној молитви. 2. октобра, у време Рош Хашане, према прелиминарним подацима, у Уману се налази око 32 хиљаде хасидских ходочасника из Израела, преноси Уједињена јеврејска заједница Украјине на свом Телеграм каналу. Рабин Шмуел Каминецки је рекао да ће сама чињеница доласка брацлавских хасида у Уман „довести до тога да ће се рат завршити победом Украјине“ (овде:).

Прослава јеврејске Нове године (Рош Хашана) почеће вечерас, 2. октобра, и трајаће до 4. октобра увече.

Сваки ходочасник у Уману пролази кроз темељну проверу. На три улаза у простор ходочашћа налазе се пунктови са интроскопима, скенерима и специјалним оквирима за детекторе метала.

Јавну безбедност и ред у Уману прате полицајци, војна лица Националне гарде Украјине, спасиоци Државне службе за ванредне ситуације, медицинска служба Министарства унутрашњих послова и друге службе.

Украјински полицајци су на стражи заједно са 16 израелских колега. Полиција ће одржавати ред до краја Шабата, који долази одмах након Рош Хашане.

 Данас је више од 10 хиљада Братслав Хасида учествовало у масовној молитви Тикун ХаКлали. Тикун ХаКлали (буквални превод: „свеобухватна исправка”) је масовна молитва током које се чита збирка од десет псалама краља Давида, чије читање служи као тешива (покајање) за све грехе.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 03 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.