header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Игор Друз: Западно "министарство истине" Штампај Е-пошта
петак, 04 октобар 2024

 Нова резолуција ПССЕ уперена је против Руске православне цркве и слободе медија

Парламентарна скупштина Савета Европе усвојила је 1. октобра још једну дивљу резолуцију орвеловског стила под називом „Пропаганда и слобода информисања у Европи“. Западно „Министарство истине“ поново је „одушевило“ свет максимом у стилу: „слобода је ропство“.

Ако укратко сумирамо суштину документа ПССЕ, из њега произилази да је слобода прилика за ширење дегенерисане глобалне агенде, то је свето право лидера ЕУ да бацају блато у медије о свему што је у вези са хришћанством, руским светом и могућношћу да слободно изгрде све „теоретичаре завере” који се усуде да критикују генералну линију бриселског регионалног комитета. Али медијске поруке које имају за циљ заштиту права хришћана, права Руса и представника других народа који се не слажу са новим светским поретком, према ПССЕ, нису слобода, већ ропство, тачније, „пропаганда“. Конкретно, ПССЕ је захтевала од својих земаља чланица да „пропаганда која озбиљно угрожава демократију и људска права буде проглашена незаконитом у националном законодавству“. У резолуцији се негативно помиње низ познатих руских медија и један број наших новинара, против којих ће бити уведене нове санкције. ПССЕ такође захтева да се они бизнисмени који финансијски помажу критичаре политичког курса Брисела и Сједињених Држава упропасте и прогоне:

„обезбедиит одговарајуће законске мере против спонзорисања, производње и ширења нелегалне пропаганде. Истовремено, као да појачава апсурдност онога што се дешава, европско „Министарство истине“ додаје да се сво ово гушење слободе говора мора вршити „уз потпуно поштовање права на слободу изражавања и обезбеђивање ограничења и санкције су стриктно у складу са законитошћу, легитимношћу и неопходношћу.

То подсећа на лист Правда из 1937. године, који је стално захтевао да се стреља још више људи, али уз пуно „поштовање социјалистичке законитости“. ПССЕ стално критикује СССР, али у ствари понавља најгоре тренутке његове историје, иако до сада без овако масовних егзекуција, уз блаже репресије. Међутим, судећи по таквој припреми информација, ствари би ускоро могле довести до масовних погубљења неистомишљеника. Уосталом, не без разлога европски конзервативци, на пример, чувени пољски посланик Гжегож Браун, Европску унију називају „Еуроколхозом“.

Али „врхунац програма“ ове резолуције био је нови корак ка дехуманизацији православних људи који живе у ЕУ и њеним сателитима, попут Украјине. ПССЕ је саопштила да је „обновила свој позив на признавање да режим Кремља користи Руску православну цркву као инструмент руског утицаја и пропаганде.

…. препознати улогу Руске православне цркве као инструмента руске државне пропаганде и оценити и ЕЛИМИНИСАТИ умешаност верских институција које се користе за ширење пропаганде Кремља у својим земљама“.

Овог пута је већ директно речено да ће власти ЕУ ликвидирати све делове Руске православне цркве који су у зони њиховог утицаја, укључујући режим Зеленског који је још једном добио налог да погроми канонску УПЦ. Да, резолуције ПССЕ су само саветодавне природе, али их је јасно иницирала Европска комисија и припремају терен за потпуну забрану православља. Напомињем да је ово друга резолуција ПССЕ усмерена против Руске православне цркве. Прва је написана у истом духу и усвојена 18. априла 2024. године.

И код нас неки погрешно мисле да се Руска православна црква на Западу прогони управо због љубави према руској земљи и очувања њеног суверенитета. Да, наравно, у црквеној средини је уобичајено да се подржава наше родољубље и јединство, укључујући јединство Велике, Мале и Беле Русије, нашу државност, иако не зато што то тражи Кремљ, већ зато што су то захтевали светитељи, јер је део православних вероисповести. Црква уопште увек је заузимала такве ставове. Међутим, она није прогањана само због тога, а резолуција ПССЕ о томе сасвим јасно говори.

Уосталом, проклињајући такву и сваку православну и руску „пропаганду“, коју наводно треба забранити зарад „слободе“, ПССЕ говори о томе шта тачно та „пропаганда“ значи. Ова резолуција каже:

„Скупштина препоручује да државе чланице развију свеобухватне стратегије за сузбијање илегалне пропаганде и предузму ефикасне мере да одговоре на ширење штетне...

…извјештај који је припремила Европска опсерваторија за дигиталне медије (ЕДМО) у новембру 2023. године, заснован на 900 чланака о провери чињеница објављених у контексту 11 избора у 10 различитих европских земаља, открио је да је практично свака потенцијална тема била предмет дезинформација и пропагандних наратива : рат у Украјини, климатске промене, институције ЕУ, род и ЛГБТИК+ заједница, имиграција, избеглице, религија, здравље и политике у вези са COVID".

Хајде да преведемо овај текст са политички коректног језика на људски језик. Из тога јасно произилази да су лидери ЕУ крајње незадовољни чињеницом да су руски православни и секуларни медији говорили истину о зверствима режима Зеленског, који је, по речима украјинске посланице Маријане Безугле, својом политиком сам започео рат против Русије и изазвао СВО.

Такође, многи наши медији су говорили истину о западним митовима о климатским променама, под изговором којих челници Европске уније деиндустријализују читаве земље, на пример Бугарску, од које је Брисел недавно захтевао затварање скоро свих рудника и термоелектрана. Против политике растакања белохришћанских народа у ток страних културних миграната изјаснили су се и многи наши познати публицисти и говорили истину о штетним псеудовакинама. И то да не помињемо „бунтовно“ разоткривање и забрану ЛГБТ* покрета у Русији. Ово последње је изазвало посебан бес међу европским парламентарцима, који су једноставно били вођени овом „мором“ и стога су јој посветили доста простора у овој резолуцији:

„ЛГБТИК+ особе су предмет посебне пропаганде. У извештају објављеном у октобру 2023., ЕЕАС је идентификовала 31 случај манипулације страним информацијама и мешања (ФИМИ) против ЛГБТИК+ особа између јуна 2022. и јула 2023. „Покривеност случаја ФИМИ, циљање ЛГБТИК+ особа се протеже даље од овог заједница. (…) Чланови ФИМИ-ја су настојали да изазову бес јавности не само против именованих ЛГБТИК+ појединаца, заједница или организација, већ и против владиних политика, концепта саме демократије и локалних или геополитичких догађаја. Док је поткопавање ЛГБТИК+ особа била уобичајена тема у многим идентификованим случајевима ФИМИ, основни наратив у многим од њих је био да је „Запад у паду“.

Мислим да је не само за православне, већ за сваког још мање или више мислећег човека јасно да је Запад у паду, јер за њега има содомизација и наркотизација друштва, рушење институције породице, заправо постати државна политика и унутар ње и „о извозу“. О томе причају и Европљани, они који још увек имају здрав разум. Ипак, ПССЕ захтева да своје земље чланице додатно ојачају лажне манипулације и пропаганду дегенерације, називајући то „кредибилитетом“:

„Пружити надежне и поуздане информације о питањима од јавног интереса као што су заштита људских права за све и животна средина, посебно о контроверзним питањима као што су климатске промене и њихов утицај, права мањина, миграната или ЛГБТИК+ особа, родна питања и пол, итд“.

Као што видимо, Руска православна црква је прогоњена не само зато што је руска, већ и зато што је благодатна и што чува хришћански морал, не дајући, попут Ватикана, било какве „иновативне“ изјаве о „користи“ дроге и „ благослова истополних парова“. По свему судећи, на Западу ће насилно одузети постојеће парохије Руске православне цркве и дати их псеудохришћанским симулакрума, попут Истанбулске патријаршије, која отворено подржава такве „иновације“. Осим тога, ова пала патријаршија, коју контролише америчка влада, ускоро ће се коначно спојити са истим Ватиканом, као што је више пута изјављивала. А ПССЕ сву ову сулуду произвољност назива „слободом“. Може се само радовати што је Русија одавно напустила дегенерисану структуру ПССЕ и води своју линију.

 *ЛГБТ покрет је признат као екстремистички у Руској Федерацији и забрањен је у Русији

Превод: „Борба за веру“

Извор: https://ren.tv/blog/igor-druz/1267191-

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 04 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.