header image
Грузијска Црква: Нови закон о породичним вредностима и малолетницима - пресудан корак за нацију Штампај Е-пошта
недеља, 06 октобар 2024

 Закон о породичним вредностима и заштити малолетника, који је усвојио грузијски Парламент, представља позитиван корак напред, преноси 1tv.ge  позивајући се на саопштење Службе за односе са јавношћу Грузијске патријаршије.

У саопштењу се истиче да је заштита породичних вредности данас у Грузији, као и у многим земљама света, постала значајан изазов.

„Годинама су и Грузијска патријаршија и већина становништва заузимали  чврст став по овом питању, сваки настојећи да заштити породичне вредности усред све већих изазова.

Грузијска црква је доследно бранила и наставља да брани нашу омладину од идеологија које поткопавају традиционалне породичне установе.

Пре неколико година уџбеници за ученике и наставнике изазвали су оштре и праведне критике Грузијске патријаршије, јер су поједине теме у тим уџбеницима отворено промовисале ерозију породичних вредности. Били су потребни велики и активни напори да се из ових образовних извора уклоне одломци који садрже ЛГБТКИ пропаганду, јер уџбеници морају бити усклађени са нашим основним вредностима.

Штавише, ширење ЛГБТКИ пропаганде често је изазивало значајне друштвене поделе и чак је коришћено као оруђе од стране оних који желе да продубе поларизацију у друштву.

Као одговор на ове трендове, закон „О породичним вредностима и заштити малолетника“, који је усвојила садашња влада Грузије, сматра се позитивним кораком напред.

Надамо се да ће овај закон дати плодне резултате за добро нашег друштва, јер представља кључни и одлучујући корак ка заштити традиционалних вредности које одређују идентитет грузијског народа“, закључује се у саопштењу.

Закон о породичним вредностима и заштити малолетника, који није потписала председница Саломе Зурабишвили, потписао је 4. октобра председник Парламента Грузије Шалва Папуашвили.

https://orthodoxtimes.com/patriarchate-of-

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 06 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 21 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.