header image
Јеретику са Фанара аустралијски паписти доделили почасни докторат Штампај Е-пошта
уторак, 08 октобар 2024

 Преносимо аутентично са сајта:

https://orthodoxtimes.com/ecumenical-

Цариградском патријарху Универзитет Нотр Дам у Сиднеју доделио почасни докторат из богословља

У понедељак, 7. октобра 2024. године, у поподневним часовима, цариградском  патријарху Вартоломеју уручен је почасни докторат из богословља на посебној свечаности одржаној у католичкој катедрали Свете Марије у Сиднеју. Ову  почаст  је доделио Римокатолички универзитет Нотр Дам.

На свечаности су говорили ректор Универзитета Кристофер Елисон и  председник професор Константин Михаил, који су се Патријарху обратили речима признања и поштовања.

У свом поздравном говору, патријарх Вартоломеј је истакао непоколебљиву посвећеност Васељенске патријаршије дијалогу као главном средству за решавање разлика, подстицање помирења и промовисање мира на глобалном нивоу.

Свечаност  је окончана кратким обраћањем  аустралијског архиепископа Макарије, који је упутио искрене честитке, с молитвом Господу да подари снагу и здравље патријарху Вартоломеју.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 08 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.