header image
У Португалу освећенa православна црква Штампај Е-пошта
среда, 09 октобар 2024

 У недељу, 6. октобра, на празник Сабора Свих Светих шпанско-португалских, Његово Преосвештенство епископ кафски Петар, викар Патријаршијског егзарха западноевропског Руске православне цркве, обавио је мало освећење храма св. Данила Ђиронског у Портимају у Португалу, кабља Епархија шпанско-португалска. Свети синод Руске цркве установио је празник Сабора Свих Светих који су просијали у шпанским и португалским земљама, и тиме је додао 80 светих у свој литургијски календар, у децембру 2018. године.

Епископ Петар је потом одслужио Свету Литургију. Саслуживали су  архијерејски намесник португалских парохија протојереј Јован Гербовецки, старешина парохије протојереј Вјачеслав Власенко, као и о. Леонид Карпин и ђакон Ђорђе Воловеј.

После богослужења приређена је трпеза љубави.

У септембру 2023, известили смо да је владика Петар одслужио је прву Литургију за нову парохију у близини Лисабона у Португалу.

Његово Високопреосвештенство митрополит корсунски Нестор, патријаршијски егзарх западноевропски Руске православне цркве, такође је прошлог месеца осветио две цркве у Француској.

Превод са енглеског: "Борба за веру"

Извор: https://orthochristian.com/163814.html

Последњи пут ажурирано ( среда, 09 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.