header image
Милан Старчевић: Трампова молитва на гробу Лубавичког реба Шнерсона Штампај Е-пошта
среда, 09 октобар 2024
            Доналд Трамп, бивши амерички председник, који се у новембру месецу поново кандидује за нови председнички мандат, посетио је 7. октобра гробницу Охел Лубавичког реба Менахема Мендела Шнерсона, у знак обележавања прве годишњице напада Хамаса на Израел, када је 1.200 људи убијено, а стотине других узели за таоце на југу земље, чиме је започео рат у Гази.

Извори из Хабада потврдили су за „Јерусалем Пост“, да је особље Тајне службе данима уназад било на лицу места ради обезбеђивања подручја које се налази на гробљу „Олд Монтефиоре“, у округу Квинс у Њујорку. 

Са Трампом су били Јаел, Ади и Рој Александер, родитељи и брат Едана Александра, којег Палестинци тренутно држе као таоца у Појасу Газе. Затим Џери Вартски, преживели из логора Аушвиц, и два јеврејска студента. 

Многи Јевреји, посебно хасидски присталице Хабада, сматрају Охел светим местом. Приближно 50.000 људи - Јевреја и нејевреја - посети гроб сваке године у част годишњице Шнерсонове смрти, који је огранак хасидских  Јевреја у Хабаду водио од 1951. до своје смрти 1994.

Кандидат за председника САД Трамп молио се на гробу рабина Менахема Мендела Шнерсона у Хабад-Лубавич центру у Квинсу у Њујорку

Неколико политичких личности је такође посетило гроб, укључујући Трампову рођену ћерку Иванку и њеног супруга Џареда Кушнера. Како пише лист „Израел 365, недавно су Охел посетила још два светска лидера - председник Хавијер Милеи из Аргентине и премијер Еди Рама из Албаније.

Покрет Хабад Лубавич настао је у 18. веку међу љубавичким хасидима у граду Љубавичи у Смоленској области. Сада се седиште налази у Бруклину (Њујорк). Према речима Едуарда Ходоса, бившег поглавара јеврејске верске заједнице у Харкову (Украјина), кога је на ову високу позицију благословио седми (и последњи) Лубавичер Реб, Менахем Мендел Шнерсон, Хабад је верска кабалистичка организација: „Ову јеврејску секту чине људи који контролишу шефове влада водећих земаља света и састају се са њима. Хабад је данас водећа сила у јеврејском животу. Тренутно је сва јеврејска политика под утицајем књиге „Тања“ (јеврејске „Мајн Кампф“), написане пре две стотине година. Суштина учења: јеврејске душе су божанске, друге су животињског порекла. Према овој књизи, постоји сукоб између две цивилизације: јеврејске цивилизације изабране од Бога са цивилизацијом гоја (не Јевреја).  Цивилизација гоја мора нестати са лица Земље.  

Међународна секта Хабада искоришћава свој утицај у свакој земљи, да спроведе планове које је изнео њихов реб Менахем Мендел Шнерсон. Како наводи сајт „Завтра.ру“, Шнеерсон је сматрао да Словенима треба дати марионетског председника, који би требало да буде параван којег бира народ. Према овим плановима, изборне процедуре морају бити фалсификоване како би све изгледало легално. Председник мора да има неограничена овлашћења: војска, Министарство унутрашњих послова, безбедносне структуре, и све врсте специјалних снага морају му бити потчињене. Они (Јевреји) ће имати конце у рукама које воде до руку председника, а повлачиће их у својим интересима.

Због екстремизма, Министарство правде Руске Федарације забранило је почетком 90- их година једну од публикација са Шнерсоновим говором.  

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 09 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.