header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Фра Гојко Перовић или "Валаамова магарица" (видео) Штампај Е-пошта
уторак, 15 октобар 2024
           Фра Гојко Перовић, новотарски поп из Црне Горе, дугогодишњи ректор и професор Цетињске богословије, а сада  „Јутјуб“ духовни тровач, изрекао је – несвесно – једну велику истину везану за Свето Причешће.

 Наиме, у једном од својих небулозирања (јер шта су друго него небулозе изјаве типа: „време иде и Бог сваког убаци у неку своју машину!!!“), рекао је оно што наши правоверни духовници (односно отац Симеон Рукумијски) и ми тврдимо – у складу са Типиком и Светим Предањем – да је за Свето Причешће потребна припрема, у противном бива по речима Светог Апостола Павла:

„Многи се недостојно причешћују, и због тога су код вас многи немоћни и болесни, и доста их је умрло“ (1Кор.11:30).

У видео запису који доносимо на увид, Перовић је дословно рекао:

Ја гледам ове људе што иду у цркву и причешћују се сваке неђеље, неки су све нервознији, и све теже можеш са њима...

      

То је то! РАЗБОЉЕВАЈУ СЕ, јер се причешћују сваке службе, и без прописане припреме!

Подсетићемо да је фра Гојко Перовић – одлуком Синода – смењен са места ректора Цетињске богословије 2021. године, у унутар новотарској чистки, којом приликом је смењено неколико новотарских попова – страних шпијуна или криптокатолика (овде: овде: и овде:)   Фра Гојка није спасло ни ургирање британске амбасаде.

Фра  Гојку је првовакцинисани Јоаникије пронашао да је купио стан у Новом Саду у строгом центру града, вредном најмање 250.000 евра, за који није могао да објасни одакле му новац. У то време ишла је прича да ће Перовић бити предан на црквени суд. Наравно, као што смо и знали, од тога није било ништа, јер врана врани не вади очи. Оставили су га да на Интернету отпађује и саблажњава и оно мало верних што је још остало...

Зато, браћо и сестре, не слушајте новотарце, јер видите како изгубе памет, па проговоре истину против своје воље, слично Валаамовој магарици!

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 16 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.