header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Часна сестра ухапшена у Италији због продаје моштију Светог Николе Штампај Е-пошта
уторак, 15 октобар 2024

 Римокатоличка часна сестра оптужена је да је продала мошти Светог Николе Мирликијског и друге свештене реликвије у вредности од 80.000 евра.

Часна сестра Бернадет оптужена је за незакониту продају моштију Светог Николе Мирликијског, као и за крађу верских предмета и реликвија у вредности од око 80.000 евра.

Портал www.katholisch.de преноси да је сестра Бернадет зарадила значајну своту новца продајом украдених предмета из јужноиталијанске бискупије ариано-ирпино-лакедонске конгрегације.

Поглавар ове бискупије потврдио је медијима да је часна сестра не само нелегално продала мошти Светог Николе, већ је украла и низ других верских реликвија и уметничких дела.

Сестра Бернадета је новац пребацила на лични рачун у иностранству. Полиција је пронашла део украдених уметничких дела у њеном стану, као и сакривене у њеној резиденцији у Риму и у курији у Ариано-Ирпино.

Поред тога, часна сестра је из неколико цркава украла златне сасуде, које је потом претопила у златну полугу, коју је такође запленила полиција.

Према истражитељима, часна сестра је више месеци чинила преступе, систематски крала и продавала вредне предмете из разних цркава.

Сестра Бернадета је већ признала своје поступке. Бискуп дотичне бискупије, шокиран њеним поступком, пријавио ју је полицији пре неколико месеци, што је довело до покретања истраге.

Часна сестра је тренутно у кућном притвору и чека даљи судски поступак.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 15 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.