header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Лион: Црква Покрова Пресвете Богородице прославила 100 година од освећења Штампај Е-пошта
петак, 18 октобар 2024

  Једна од најстаријих парохија Западноевропског егзархата Московске патријаршије прославила је 13. октобра 100 година постојања.

Прославе у храму  Покрова Пресвете Богородице з Лиону у Француској одржане су 13. октобра уочи храмовне славе. Божанску Литургију служио је митрополит корсунски и западноевропски Нестор са старешином  парохије о.Сергејем Кимом као и претходним паросима, као и гостујућим свештенством Руске заграничне цркве и Бугарске патријаршије.

По завршетку богослужења отац Нестор се обратио сабранима у храму архипастирском речју у којој је свештенству и парохијанима честитао стогодишњицу освећења храма, а уручио је и архијерејске грамате пароху,  диригенту  управнику хора. и чланови парохијског савета.

Затим, приносећи крст на целивање владика је свакој породици уручио двотомну књигу о Лионским светитељима, које се поклапа са 100-годишњицом лионске парохије, а коју је припремио за објављивање старешина цркве. О. Сергеј Ким.

https://orthochristian.com/163931.html

Последњи пут ажурирано ( петак, 18 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.