header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Митрополит Молдавије позива вернике да молитвено учествују на предстојећим изборима Штампај Е-пошта
четвртак, 17 октобар 2024

 Његово Високопреосвештенство митрополит кишињевско-молдавски Владимир  апеловао је на грађане да одговорно гласају на предстојећим председничким изборима.

Владика наглашава важност избора за будућност земље, подстиче на грађанску дужност без обзира на политичке ставове и охрабрује бираче да траже духовно упутство пре него што донесу одлуку.

Истог дана биће одржан референдум о томе да ли Молдавија треба да уђе у ЕУ.

 

Митрополитова  изјава гласи:

Љубљена браћо и сестре у Христу,

Поштовани суграђани,

20. октобра очекује нас важан грађански догађај током којег ћемо одлучити не само ко ће бити на челу земље као председник у наредне четири године, већ и какав ће бити наш даљи пут.

Као предстојатељ Молдавске православне цркве и као суграђанин, позивам вас све да савесно испунимо ову дужност коју сви имамо, без обзира на личне политичке ставове и настројења, и да будемо одговорни са грађанске тачке гледишта.

И пре доношења ове важне одлуке, позивам вас да се на Светој и Божанској Литургији посаветујете са најмудријим и најнепристраснијим Саветником, Спаситељем нашим Исусом Христом, након чега треба да донесете одлуку коју сматрате исправном.

Будимо стога пажљиви, јер гласови које ћемо дати на тај  дан одредиће не само нашу садашњост, већ и будућност наредних нараштаја..

***

У септембру је  митрополит Владимир издао саопштење у којем позива државу да прекине  с притисцима на Цркву.

Превод са енглеског: "Борба за веру"

Извор: https://orthochristian.com/163955.html

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 17 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 30 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.