header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Украјинска црква шаље хуманитарну помоћ жртвама рата и поплава Штампај Е-пошта
петак, 18 октобар 2024

 Усред страдања од рата који је у току и државног прогона Цркве, верници Украјинске православне цркве настављају да помажу другима у невољи, пројављујући своју хришћанску љубав.

Волонтери Социјалне службе Херсонске епархије сакупили су 11. октобра 100 пакета хуманитарне помоћи, које су у Саборну цркву Светог Духа у Херсону доставили добротвори из Владимиро-волинске епархије, преноси добротворна фондација „Сан о будућности“. која је помогла у паковању.

Приближно  једна тона прехрамбених производа, као што су  тестенине, хељда, пиринач, јечам, пшеничне житарице, просо, пиринач, пшеница арнаутка, конзерве, маст и брашно, испоручена  је, уз благослов митрополита  мерсонског Јована, сиромашним становницима Херсона који живе у црвеној зони, и старијима којима имају проблем с кретањем и пензионерима.

Фондација саопштава да је помоћ у храни испоручена директно за 26 породица које живе у студентском дому који је оштећен у рату, у области где су напади дроновима стална претња.

Манастир Банченски је 16. октобра известио да је послао помоћ породицама које су страдале у поплавама у округу Галаши у Румунији. Помоћ је добило преко 4.000 породица, укупно око 50 тона брашна, шећера, лука и пиринча.

Превод са енглеског: "Борба за веру"

Извор: https://orthochristian.com/163984.html

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( петак, 18 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 15 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.