header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Сила црквенословенског језика - укрофашистичка "ПЦУ" га укида Штампај Е-пошта
субота, 19 октобар 2024

 Помаже Бог браћо, 

Шаљемо вам још једно сведочанство о томе колико ђаво и његове слуге мрзе предањски црквенословенски језик. У питању је изјава коју су укро-усташки разбојници дали након отимања саборног храма у Черкасима, а у којој између осталог позивају парохијане да се убудуће у храму моле на "украјинском", а не на "наметнутом" црквенословенском језику, гарантујући им да ће им се "срце отворити" када почну да се моле на "украјинском" језику.

Нажалост, сведоци смо да је у нашој цркви црквенословенски језик, слободно се може рећи већ прогнан из олтара наших Светих храмова (сем неколико светлих изузетака), док је процес његовог протеривања из певница у току. Такође скоро се више нигде не може чути читање Апостола и Јеванђеља на црквенословенском језику, што у Руској православној цркви слава Богу још увек није случај.

Да Бог да, да се они наши епископи, свештеници и (пре)учени "теолози",који чине све да црквенословенски језик избаце из наших храмова, умова и срца, а са њима  и они који их нажалост слепо следе и подржавају, добро запитају зашто се њихов став и однос према нашем предањском црквенословенском језику, на којем су се (занемарујући незнатне промене у редакцијама) наши преци молили од примања хришћанства  па све до пре тридесет, четрдесет година, потпуно подудара са ставом и односом ове разбојничке нато-укро-усташке хунте.

Ево и целог говора укро-усташке хунте:

"Драги становници Черкаса, још један храм, и то не обичан храм, већ гарнизонски, који носи име Архистратига Михаила вратио се под окриље Украјинске цркве. Сада ће у граду Черкасима постојати гарнизонски храм чија ће врата бити отворена за све припаднике свих служби и јединица које бране нашу земљу. Овде ћемо организовати и испоставу национално-патриотске школе и школу веронауке и овде ћемо школовати свештенике. Имамо у плану много пројеката захваљујући којима ће украјинска држава јачати. Све парохијане који су припадали и који припадају Украјинској православној Цркви љубазно молимо да се у гарнизонској цркви моле на украајинском језику. Верујте ми да ће се ваша срца отворити кад престанете да се молите на црквеннословенскоом језику који нам је наметнут и кад почнете да се молите на украјинском језику. Слава Украјини! Слава Херојима!"

Свако добро од Господа

Живорад Станковић

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 19 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.