header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Опасно по човека: медицинско знање је под контролом фармацеутских компанија Штампај Е-пошта
четвртак, 24 октобар 2024

 Нови документарац др Асима Малхотре, "First do not farm", истражује како су фармацеутске компаније стекле контролу над сваким аспектом медицинског система.

Новинар Ким Иверсен и др Асим Малхотра разговарали су о његовом новом филму „Прво, не Фарми“.

 [игра речи „Прво не нашкоди“ / harm  замењено са „Велика фарма“ / farm].

„Свака особа у Америци и широм света треба да погледа овај филм“, рекла је Ким Иверсен.

 https://www.eventbrite.com/e/first-do-no-pharm-d

Филм објашњава „како смо завршили са овим корумпираним медицинским системом који само држи људе болеснима уместо да им заправо помаже да остану здрави“, рекла је она.

Малхотра је рекао да Мета, „Фејсбукова“ матична компанија, цензурише и потискује филм. Рекао је да је скоро све што објављује забрањено у сенци и да главне познате личности које су присуствовале премијери филма у Великој Британији нису могле да објаве о томе на друштвеним мрежама и да су њихови постови избрисани.

Извор у „Мета“ му је рекао да цензура нема никакве везе са такозваном провером чињеница.

Рекла је да ће све што омета њихове корпоративне партнере или спонзоре бити означено и забрањено.

Опште је познато да постоје везе између Pharma и Meta.

Проблем је у томе што агенције попут америчке Управе за храну и лекове и њеног колеге из Велике Британије, Регулаторне агенције за лекове и здравствене производе, добијају 65% и 86% свог финансирања, респективно, директно од великих фармацеутских компанија.

Иверсен је рекао да филм пружа нове информације о корупцији на свим нивоима медицинске индустрије, почевши од лекара, који често добијају медицинске информације од представника фармацеутских компанија.

Малхотра је рекао да је део проблема то што лекари чак и не схватају да је „медицинско знање под комерцијалном контролом“. Доктори, укључујући и њега бившег, имају „слепо поверење“ у водеће медицинске часописе као што су Часопис за медицину Нове Енглеске, Ланцет, Часопис америчког медицинског друштва и БМЈ.

Међутим, „часописи су посао сами по себи“. Фармацеутска компанија плаћа милионе часописима да откупе извештаје о клиничким испитивањима које спроводе и часописи објављују за употребу као маркетиншки материјал.

Чак је и бивши уредник часописа у филму признао да ове исплате утичу на одлуке часописа о томе шта ће објавити.

Да ствар буде гора, компаније спроводе сопствена тестирања својих производа и контролишу податке добијене тестовима. Обично сумирају информације само за регулаторе и никада их не дају стручњацима.

Малхотра је позвао на независну процену свих лекова: Да смо ово имали пре пандемије, ова такозвана генска терапија мРНА вакцином не би била одобрена ни за једну особу.

Превод са руског: „Борба за веру“

Извор: https://t.me/peach_blossombazi/34683

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 24 октобар 2024 )
 
Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.