header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Митрополит Лонгин (Жар) о онима који су тукли митрополита Теодосија: Они се покоравају паклу Штампај Е-пошта
понедељак, 21 октобар 2024

 Према речима митрополита Лонгина, „никада нисмо видели овакво ругање свештенству и верницима које се сада дешава“.

Дана 20. октобра, током Литургије у Банченском манастиру, митрополит Лонгин, викар Черно-буковинске епархије, игуман Вазнесенског Банченског манастира, изјавио је да су они који су претукли митрополита Теодосија подложни паклу.

Владика је у својој беседи напоменуо да смо „дошли на ову земљу да пострадамо за Бога да бисмо спасли своје душе“, а „данас, више него икада, видимо прогон наше истински Православне Цркве“.

„Видели смо како су тучени наши митрополити и свештеници, видели смо какво се безакоње дешава на земљи на којој смо рођени и одрасли“, рекао је владика.

Према његовим речима, „никада нисмо видели овакво ругање свештенству и верницима које се сада дешава“, јер „сада у цркву можете да уђете са оружјем, претите свештенству, мирним верницима, немоћнима и старима“.

 Он је нагласио да је одузимање храмова и светиња велики грех. „Сви смо ми створени према слици Божијој, стога немамо право никога називати ђаволом, али догађаји који се дешавају су из пакла, а они који су ударали митрополита (Теодосија - Ред.) - они су подложни паклу,“ закључио је епископ Лонгин.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 21 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 17 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.