header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Кирил упутио писмо трудницама у женским клиникама Штампај Е-пошта
уторак, 22 октобар 2024

 Преносимо аутентично са сајта: OrthoChristian:

Писмо Његове Светости патријарха московског и све  Русије Кирила у знак подршке рађању деце биће уручено трудницама у женским клиникама широм Русије.

Патријархово писмо спада у федерални пројект „Еј, мама!“, који има за циљ да спречава абортусе, како би жена и пре доношења такве одлуке „осетила подршку и направила прави избор у корист живота“, рекла је за РИА-Новости руководилац  пројекта аталија Москвитина.

Пројекат је првобитно представљен 2022. године, а пилот пројекат је показао смањење броја абортуса за 42% у области Мордовије. Пројекат је тада добио шире одобрење председника Путина и других владиних функционера, као и патријарха  Кирилл.

Пројекат сада захвата 16 области Русије, где труднице које посећују државне клинике добијају „фасциклу помоћи“ током свог првог прегледа. Ова фасцикла садржи писмо честитке од локалних власти и верских великодостојника, заједно са књижицом са детаљима о различитим услугама подршке које су доступне од стране владе, невладиних организација, Руске православне цркве и предузећа.

Ускоро ће у ове фасцикле бити и лично писмо патријарха  Кирила. У својој поруци Патријарх  благосиља будућу мајку и њено дете, желећи им здравље, душевни мир и Христов благослов.

Патријарх пише:

Ви сада доживљавате посебно време када се дешава велико божанско чудо: нова личност  се спрема да дође на свет. Од срца Вам честитам на овом судбоносном догађају у Вашем животу. Очекивање рођења детета увек је испуњено и стрепњом и радошћу. Али као што Господ наш Исус Христос позива, нека се не узнемирује срце Ваше и нека се не плаши (Јн. 14,27). Нека Вас ове охрабрујуће речи Спаситељеве, његова великодушна помоћ и љубав учврсте на одговорном путу материнства. Запамтите да нисте сами – око Вас постоје људи спремни да подрже, покажу бригу и учествују. Надам се да ће се ускоро, трудом и вољом Ваших ближњих, одојче присајединити Христу у Тајни Крштења и имати прилику да духовно одраста у спасоносној благодати Божјој.

Пројекат обучава лекаре како да додељују „пакете помоћи“ и показују моделе ембриона трудницама, док научници едукују наставнике биологије и студенте медицине о животу који почиње од зачећа.

Поред тога, иницијатива се залаже за регионалне законе који би забрањивали подстицање абортуса, циљајући чланове породице, послодавце и сараднике који би могли да врше притисак на жене да прекину трудноћу. Ови закони, који су већ усвојени у 12 региона, имају за циљ да заштите жене од саветовања или принуде на абортус, било од стране породице или на радном месту.

Превод са енглеског: "Борба за веру"

Извор: https://orthochristian.com/

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 22 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.