header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Слуга Антихриста у обличју патријарха Штампај Е-пошта
уторак, 22 октобар 2024

 Патријарх турски Вартоломеј је током посете Аустралији узео (https://www.helleniscope.com/2024/10/15) учешће у откривању споменика вољеном себи.

Церемонија је одржана 15. октобра на територији манастира „Достојно јест“ у Мелбурну. Аутор скулптуре С. Јинкс је приказао Вартоломеја како седи на клупи и држи књигу „Устав Цркве“ у рукама.

Архиепископ аустралијски Макарије (Фанар) рекао је на церемонији откривања да је споменик посвећен посети патријарха и истиче његове „духовне врлине“:

Целокупна слика статуе ствара осећај једноставности и смирености – оних особина које, по свему судећи, красе личност нашег Васељенског Патријарха и које га чине тако приступачним и драгим његовој духовној деци и оним људима широм света који имају среће. довољно да га боље упознају“.


Ово није први пут да Вартоломеј учествује у оваквим догађајима. 2015. године открио је своју бисту испред зграде Више богословске школе на о. Халки.

П.С.

22. октобра је годишњица ступања Вартоломеја на цариградски трон (1991). Шта је резултат Вартоломејеве владавине? – погледајте само Украјину и све ће вам бити јасно.

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( уторак, 22 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 44 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.