header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Премијера филма о Светом Јовану Сан Франциском привукла православне вернике Штампај Е-пошта
среда, 23 октобар 2024

 Прошле недеље у Лос Анђелесу је премијерно приказан нови филм о Светом Архијереју и Чудотворцу Светом Јовану Сан Франциском, „Арома светости“.

Филм о великом америчком светитељу приказан је 14. октобра у Центру за сценске уметности Иствуд, после  богослужења њему у част у храму Покрова Пресвете Богородице у улици Аргајл, јавља  Руска православна загранична црква.

Сам Свети Јован је осветио Покровску цркву за време својег службовања у Америци.

Његово Преосвештенство епископ сијетлски Теодосије, који је началствовао богослужењима раније тог дана, представио је филм о до сада непознатим догађањима везаним за живот владике Јована. Премијера је привукла парохијане из неколико холивудских парохија, вернике локалне цркве Светог Јована и неколико филмских продуцената из Холивуда и Русије.

После пројекције епископ Теодосије и протојереј Петар Перекрестов, старешина Саборне цркве Пресвете Богородице у Сан Франциску, где се налазе мошти Светог Јована, састали су се са двојицом режисера филмске куће Л.А. како би разговарали о будућим пројектима.

Богослужења  су завршена опходом и беседом епископа Теодосија о историји празника Покрова Пресвете Богородице.

Превод са енглеског: "Борба за веру"

 Извор: https://orthochristian.com/

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( среда, 23 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.