header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Швабов саветник Харари о стварању Врлог новог света... Штампај Е-пошта
недеља, 27 октобар 2024

 Саветник и ученик Клауса Шваба, експерт Светског економског форума Јувал Ноа Харари – о потреби да се ослободимо непотребних људи на планети:

Током индустријске револуције створена је нова класа урбаног пролетаријата. Сада видимо стварање нове, масовне класе бескорисних људи.

Како рачунари постају све бољи и бољи у све више области, постоји јасна могућност да ће нас рачунари надмашити у већини задатака и учинити људе непотребним.

 А онда ће главно политичко и економско питање 21. века бити: зашто су нам људи потребни? Или барем, зашто нам треба толико људи?

За сада, најбоље што можемо да смислимо је да их усрећимо дрогом и компјутерским игрицама.

Ово је пресликано из "Врлог новог света" Олдоса Хакслија, антиутопији у којој Хаксли предииђа да се ће "елита" управљати човечанством помоћу полног разврата, дрога и забаве...

 

Да ли вам се допао овај прилог? „Борба за веру“ је непрофитни православни медијски ресурс који мисионари Истину Православља и нуди бесплатну информативну услугу, која постоји само захваљујући донацијама својих читалаца.
Хвала вам на подршци и од Бога вам изобиље Његових дарова! 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 27 октобар 2024 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.