header image
"Храм свих религија" у Казану постао поклоничко место за туристе Штампај Е-пошта
уторак, 10 јануар 2012

 За време “новогодишњих празника”, у казанском Старом Аракчино, предметом великог интересовања посетилаца престонице Татарстана постао је тзв. “дом истине” – како своје дело назива његов аутор.

На куполама “храма свих религија” могу се видети и православни крст, и муслимански полумесец и Давидова звезда; овде су “раме уз раме” “православна црква”, џамија, синагога, сала за кришнаисте... Судећи по свему, аутор пројекта се нада да ће ово чудо архитектуре једног дана посетити и сам папа – јер је у једном његовом крилу предвиђена специјална просторија управо за папу.

У међувремену овде аутобусима долазе туристичке групе. Само за “новогодишње празнике” ову локалну атракцију су посетиле туристичке групе из Сизрани, Санкт-Петербурга, Москве, Нижњег Новгорода.  Биле су, такође, групе из Израела, Канаде, Јапана и Индије.

Овде се, за сада, не врше никакве религиозне службе. “Храм није био замишљен као верски објекат, већ као ‘дом истине’ и истовремено као међународни културни центар духовног јединства”, - нагласио је архитекта храма, вајар и “народни исцелитељ” Илдар Ханов, који већ више од 10 година гради овај чудни комплекс.

По материјалу са “Татар-информ”

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.