header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Звуци "са неба" (видео) Штампај Е-пошта
петак, 27 јануар 2012

 Ових дана су нам се јавили неки читаоци указујући нам на видео запис са „Ју Тјуба“ који приказује две необичне појаве, међусобно повезане, које су се, како наводе, збиле у Јерусалиму за време отварања Гроба Господњег. Реч је о непознатим звуцима „са неба“ и облацима који су били у формацији која је неодољиво подсећала на нимб. С обзиром да тумачења ових звукова иду дотле да их неки сматрају трубљењем шестог анђела из Апокалипсе, покушаћемо да одговоримо на питање о чему се овде заправо ради.

        Пре свега желимо да подсетимо да смо о непознатим звуцима, који се још од 2011. године чују у разлитим деловима света, дали тумачење у тексту „Звуци 'са неба'“, који смо објавили 27. јануара 2012. године. Због његове актуелности ми ћемо га овом приликом поновити, али пре тога желимо да укажемо на неке нове битне моменте.

Наиме, непознати звуци који су се недавно чули у Јерусалиму, идентични су звуцима који су се већ раније чули широм света. Да ли су то звуци анђелских трубa или је у питању нешто друго?

Ево, најпре, видео записа са звуцима из Јерусалима:

Сада следи низ видео записа, по нашем избору, са непознатим звуцима који су се проламали планетом још од 2011.године: 

Тула, Русија, 27.8.2011.
 
 
 Житомир, Украјина, 20.8.2011.
 
 
Конклин, Алберта, Канада, 12.1.2012.
 
 
 
Чиле, 12.1.2012.
 
 
 
 Каритиба, Бразил, 12.1.2012.
 
 
 Лос Анђелес, САД, 16.1.2012.
 
 
 
 Нотингем, Енглеска, 17.1.2012.
 

 
Санто Андре, Бразил, 18.1.2012.
 
 
  
 Белгија, 19.1.2012.
 
 
 
Швајцарска, 19.1.2012.
 
 
 
 Из различитих земаља, 2011. (1)
 

 
Из различитих земаља, 2011.(2)

 

Као што видимо, реч је о идентичној појави са оном која се недавно збила у Јерусалиму.

Да ли су ови звуци најсличнији звуку трубе? Ми бисмо рекли да они пре личе на звук шофара. Шта је шофар? Шофар је стари музички инструменат који се прави од рога овна, што симболично треба да изазове буђење слушалаца из „дремежа“ и упозоравање на „долазећи судњи дан“. Коришћен је од стране старих Израелаца да означи почетак новог месеца (Рош ходеш) и да окупи људе. Такође, из њега је дувано на Рош Хашана, означавајући почетак нове године. Рамбам (Моше Мајмонидес), један од највећих сефардских рабина средњег века пише: „Шофар духовно буди на одговорност према Богу и људима. Зове нас да се покајемо. Шофар такође повезује две прилике: прошлу и будућу. Шофар се огласио на планини Синај када је предата Тора. Тора говори, а традиција подржава да ће шофар најавити долазак месијанског времена."

Ево видеа на коме је дато поређење звукова "са неба" и звукова шофара:

 
 
          А сада се поставља питање: да ли су ови звуци са неба, или су људских руку дело? Извођење одговора на ово питање остављамо нашим цењеним посетиоцима, уз препоруку да претходно погледају следећа два видео-клипа на којима је приказан само делић могућности савремене 7д холограмске технологије. Притом, треба имати на уму да добри познаваоци кретања у свету модерних технологија кажу да технологије које су у комерцијалној употреби заостају за око 15 година за онима које користи светска закулиса.
 
 
 
 
 

У наставку следи наш текст из 2012. са тумачењем "звукова са неба", који препоручујемо пажњи наших цењених посетилаца.

+ + +

              Када смо, крајем септембра 2011., написали и објавили текст под насловом „Знаци са неба“, сматрали смо да је прерано говорити о једном феномену који је по први пут забележен у августу 2011., а који се, заправо, може сврстати у „знаке са неба“.  Но, пошто је ова појава у последње време знатно интензивирана (немудро би било игнорисати је), одлучили смо да наше цењене посетиоце упознамо са њом. Јер, „Борба за веру“ пажљиво прати знаке времена.

Ради се, наиме, о појави непознатих  и громких звукова у различитим деловима света (Канада, Швајцарска, Мађарска, Данска, Костарика, Чешка, Украјина, Русија, Пољска, Велика Британија, Француска, Норвешка,  Белорусија, САД, Бразил, Чиле, Белгија, Португалија, Грчка...), чије се исходиште не може прецизно одредити. Људи који су имали прилику да их чују, а таквих сведока је много, говоре да звуци „долазе са неба“. Ради илустрације навешћемо два сведочанства о томе. Учитељ Мохд Фердауш Џемајн из Кмпуг Меранека са острва Борнео, један је од људи који су 11. јануара слушали необјашњиви феномен. Он је, у изјави листу „Борнео пост“, рекао: „Било је око 2 часа после поноћи када ме је пробудио непознати звук. Скочио сам из постеље и изашао из куће ван, да бих видео шта се догађа. Био сам устрашен. Нисам могао да одредим одакле долазе ови непознати звуци... Рекао бих да су долазили право са неба“. Како би доказао да не измишља, Фердауш је звуке забележио својим мобилним телефоном, и показао аудио запис новинару листа Thesundaypost. „Житељи осталих насељених места такође су чули ове непознате звуке“, додао је Фердауш.

Аутор видео записа о непознатим звуцима у Олборгу, у Данској, каже: „У ноћи на 10. јануар 2012, чуо сам потпуно непознати звук  како долази негде споља. Изашао сам да погледам шта би то могло да буде. Изгледало је да овај звук долази са неба, и трајао је неколико минута. Звук сам забележио камером. Уверен сам, потпуно, да то није механички звук хеликоптера, авиона, или воза, зато што тачно знам какве они звуке стварају.“

О природи ових непознатих звукова појавиле су се различите теорије. Једни говоре да они настају услед померања земљиних тектонских плоча, други да их производи систем ХААРП са Аљаске, трећи да су део пројекта НАСА-е „Плави зрак“, а постоји чак и мишљење да се ради о звуцима труба ангела  који најављују крај света (што је веома наивно тумачење).

 Шта је права природа ових звукова и шта их узрокује, не може се с потпуном сигурношћу рећи. Но, то и није најважније. Пресудно је да су они реалност и да нешто велико најављују. Говорећи својим ученицима о знацима који ће претходити крају света, Христос је рекао: „...И земља ће се трести врло по свијету, и биће глади и помори и страхоте и велики знаци биће на небу“ (Лк.21,11). У тексту под насловом „Знаци са неба“, написали смо да је очигледно да за нас, православне хришћане, наступају (и већ су наступила) она смутна и тешка – последња времена, о којима су говорили Господ Исус Христос и Свети Оци. Но, то, свакако, није разлог за страх (Господ нас је упозорио: „Гледајте да се не уплашите“ (Мт. 24,6)), али јесте разлог за наше неодложно покајање, јер већ је близу код врата (ср. Мк.13,29). Нема разлога за страх (осим страха Господњег, који је почетак мудрости, Приче 1,17), ни за панику, али има разлога за умножавање наших молитава, постова, милостиња, исповести, за причешћивање Светим Тајнама Христовим, како бисмо задобили благодат Божију која нас једино може сачувати неповређеним у часу искушења који долази на сав васиони свет. С обзиром на умножавање зла и греха у свету, несумњиво је да ће таквих и сличних појава „са неба“ бити све више и више на читавој планети. Земаљске слуге онога који је пуштен да вара народе на четири краја земље (сатане), отпочеле су пројекат преваре и обмане читавог човечанства. Како не бисмо остали у тами незнања, и постали лак плен Антихристових лажних чудеса, Господ Исус Христос нас је упозорио да ће лажни христоси и лажни пророци „показати знаке велике и чудеса да би преварили, ако буде могуће, и изабране“ (Мт. 24,24).

Поменутим пројектом НАСА-е „Плави зрак“, предвиђена је „свемирска представа“ великих размера, где би се небо користило као велики екран. Реч је о плану да се уз помоћ сателита и ласерских пројектора холографских слика, производе тродимензионални оптички холограми и звуци, као што су, на пример,  холограми „НЛО“ и други „знаци са неба“. Претпоставља се да ће на тај начин свету бити представљен и сам лажни спаситељ. Прецизније речено, представа ће се, вероватно, састојати од вишеструких холографских слика у различитим деловима света, где ће свако примати различиту слику „спаситеља“ у складу са доминантним религијским веровањима у том подручју. „Божји” глас моћи ће да се чује на неколико језика (план је да се ово постигне емитовањем преко веома ниских фреквенција помоћу ХААРП комплекса). Све ово биће симулација Апокалипсе, током које ће свим народима бити приказане циљане сцене (за хришћане – библијске).  Рачунари ће координисати сателите који ће пројектовати слике, а софтвер за представу, кажу,  одавно је спреман. Са компјутерском анимацијом и звуковима који се јављају ради подражавања осећаја дубине простора – свемира, они који не буду ограђени благодаћу Божијом, који  немају духовни разум, већ се руководе плотском мудрошћу своје пале природе, повероваће да је њихов дугоочекивани спаситељ дошао. И поклониће се звери  сви који живе на земљи којима имена нису записана у животној књизи Јагњета, које је заклано од постања света.(ср. Откр.13,8). (Подсећања ради:  "И трећи анђео за њим иде говорећи гласом великим: ко се год поклони звери и икони њезиној, и прими жиг на чело своје или на руку своју, и он ће пити од вина гњева Божијега, које је непомешано уточено у чашу гњева његова, и биће мучен огњем и сумпором пред анђелима светима и пред јагњетом. И дим мучења њихова излазиће ва век века; и неће имати мира дан и ноћ који се поклањају звери и икони њезиној, и који примају жиг имена њезина. Овде је трпљење светих, који држе заповести Божије и веру Исусову." (Откр.9-12)).   

У суштини, за нас, православне хришћане није пресудно шта ови застрашујући звуци значе: да ли најављују антихриста, скори крај света, или су ту да у људима изазову страх и панику, или, пак, значе нешто друго. Сваком православцу,  међутим, они треба да буду знак за буђење из греховног сна, знак за појачавање ревности у задобијању благодати Божије (што је, по Светом Серафиму Саровском, циљ хришћанског живота). Јер времена већ мало има. Господ Христос нам је поручио: „И ви будите спремни, јер ће Син човечији доћи у час у који не мислите“ (Лк.12,40). „Пазите, стражите и молите се Богу; јер не знате кад ће време настати.“ (Мк. 13,33). „Стражите дакле, јер не знате у који ће час доћи Господ ваш.“ (Мт. 24,42).

У данима који су пред нама, сатана ће употребити сву своју моћ да што више људи обмане и заведе на пут погибли. Зато се непрекидно сећајмо речи Господњих: „Чувајте се да вас ко не превари“ (Мт. 24,4), и: "...Чувајте се да вам срца не отежају ждерањем и пијанством и бригама овога света, и да вам овај дан не дође изненада" (ср. Лк. 21,34).


Последњи пут ажурирано ( субота, 03 децембар 2016 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 Јерес:

„Боље је сто пута бити блудник, него једном јеретик“.

(Преподобни Гаврило Ургебадзе)

Осуђивање

Макар ти и својим очима видео грешећега, и тада не осуђују јер се често и очи обмањују. (Св. Јован Лествичник)

Нема мањег греха од осуде, али нема ни опаснијег. (Св. Теофан Затворник)

Туђи греси

Не гледај на туђе грехе, него посматрај своје зло. (Св. Димитрије Ростовски)

Реч

Људска реч може бити оштра као мач и тада она рањава и убија, а може бити блага као јелеј и тада је она попут мелема који лечи. (Св. Филарет Московски)

Истински пост

Корист од поста не ограничавај само на уздржавање од јела, зато што је истински пост удаљавање од злих дела. (Св. Василије Велики)

Крај живота

Крај живота има исту такву снагу за позваног у будући живот као и крај света. (Св. Хризостом)

Деловање Божије

Колико су недокучиве снага и моћ Божија, толико је недокучиво и деловање Његово. (Св. Антоније Велики)

Самољубље

Корен свих грехова је САМОЉУБЉЕ. (Св. Теофан Затворник)

Лукавство

Нема лукавства на земљи ни у паклу које може надмудрити вечну Небеску Мудрост. На многим мегданима Она изгледа тучена, у очима оних који мисли да је битка окончана. Али, Она надалеко гледа, и види у даљини дан Своје Победе. (Св. Николај Жички)

Ум

Држи ум свој у аду и не очајавај! (Преп. старац Силуан)

Смирење

Смирење је скраћено спасење. (Ава Варсонуфије)

 

 


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.