header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Изведена вежба крушевачких новотараца под називом „Утеривање верницима љубави у кости“ Штампај Е-пошта
недеља, 12 фебруар 2012

Како јављају наши читаоци из Трстеника, владика крушевачки Давид је, у суботу 11. јануара, дошао у манастир Љубостињу да служи службу бдења и Литургију за Света Три Јерарха у пратњи својих свештеника – телохранитеља и неких десетак полицајаца у цивилу, које је повео да му чувају страх и да га бране од сопствене савести, узнемирене чињеницом да њен власник не поштује Свето Предање и одлуке СА Сабора СПЦ, чиме, скупа са својом браћом – екуменистичко-новотарским окупаторима, активно ради на рушењу Српске Цркве.

Верника, углавном, није било. Тако смо, најзад, добили нови облик новотарског бого(???)служења (у оквиру изведене новотарске вежбе под називом „Утеривање верницима љубави у кости“) службу која се зове „полицијско бдење“. Ово малтретирање полицајаца, који су били саблажњени и шокирани оваквим понашањем једног епископа СПЦ  („иконе Христове“, какав је, у зизјуласовском кључу, архијереј Давид), и који морају да бране нечији страх од себе и лече „еклисиолошке психозе“ новотараца, стварно је могуће само у земљи у којој је духовно стање далеко од нормалног.

 И сад, нека читалац размисли о свештенику који је, за време Тита и комуниста, стално био под присмотром „народне милиције“, да му је неко, тада, пре 40 година, рекао: Једног дана Црква ће бити слободна, и власт никог неће малтретирати што иде на службу, пости и Богу се моли. Али, у то време, српске владике – новотарци зваће полицију да их штити од верника који посте, Богу се моле и траже да се служба служи као што пише у служебнику“. Тај свештеник би, можда, пао у несвест од шока... А то је време дошло! Јадне монахиње љубостињске, и јадан наш православни народ кад је дошло доба да новотарци (читај: папини лакеји) буду архијереји, и да се у српским светињама служе службе без верника! Смилуј нам се, Боже, по Својој великој милости!

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 12 фебруар 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.