header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Обама уводи диктатуру у САД Штампај Е-пошта
среда, 21 март 2012

 Председник Америке потписао декрет према којем ће моћи да конфискује имовину грађана у име националне безбедности

Амерички председник Барак Обама потписао је још један споран декрет који му даје овлашћење да сам проглашава ванредно стање и уводи војну власт било у време постојања националне претње, било у време мира. Декрет под називом Нешенел дифенс рисорсиз припернес егзекјутив ордер Обами ће практично дати могућност да располаже свим потребним ресурсима у држави, што укључује и конфискацију имовине грађана у име националне безбедности.

Критичари оцењују да је нови декрет само један у низу оних који Америку претварају у земљу диктатуре. Они подсећају да је Обама пре овога потписао закон који практично све протесте и штрајкове чини нелегалним, а пре тога и Нешенел дифенс ауторизејшен ект, који му омогућава да затвара и мучи америчке грађане без суђења.
Многи Американци били су шокирани кад су схватили да ће председник убудуће моћи да им одузима имовину или да их присиљава на рад без исплате надокнаде, а све то у име националне безбедности.

- Према новом закону, председник ће моћи да компанијама и грађанима наређује да се одрекну ствари по хитном поступку - потврдио је Тони Шафер из Центра за напредне одбрамбене студије.

Међутим, многи нису ни знали да се слични декрети издају већ шездесетак година, још од председника Ајзенхауера. Сличне декрете издао је 1994. и Бил Клинтон, а Обама је његове сада допунио и ревидирао тако да већа овлашћења даје Министарству за националну безбедност, које раније није постојало.

Извор: „Курир“

 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.