header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Пчеле напале будистички храм: 70 монаха примљено у болницу, 19 у тешком стању, шесторица у коми Штампај Е-пошта
недеља, 24 јун 2012

 На северу Тајланда, у провинцији Чиангмај, рој пчела је напао будистички храм, због чега је у болници завршило 76 монаха, од којих је 19 у тешком стању

  ТАЧНО 70 монаха и послушника будистичког храма на северу Тајланда примљено је болницу после напада пчела које су следбеници култа Буде узгајали у кошницама уз храм, пише Bangkok Post.

Инцидент се десио код највећег будистичког храма у граду Чиангмај - који је и административни центар једне од провинција.

Према речима старешине храма Ratcha Jetiyajarnа, пчеле које живе у кошницама храма напале су групу младих послушника док су чистили територију храма. Они то иначе свакодневно раде. Ratcha није могао да објасни шта је разлог изненадне агресије „вредних произвођача меда“.

Лекари градских болница где су довезли избодене монахе и послушнике, саопштили су да је њих шесторица у коми због пада крвног притиска.

Старешина храма, који често посећују страни туристи, истакао је да без обзира што је то ванредни догађај, руководство храма ће донети допунске мере предострожности за руковање пчелама, али нема намеру да ликвидира ову агресивну пчелињу заједницу.

Извор: "Факти"

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 25 јун 2012 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 6 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.