header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Питање екуменистичком врху СПЦ Штампај Е-пошта
понедељак, 02 децембар 2013

 Поводом пастирско-екуменистичке посете патријарха Иринеја епархији средњоевропској и Немачкој, којом приликом самодекларисани „екумениста и пацифиста“ није пропустио да покаже своју дубоку приврженост свејереси екуменизма, између осталог, молећи се, у „знак хришћанске повезаности“, молитвом Оче наш, с латинским јеретицима,  користимо прилику да патријарху и прочим екуменистима из врха СПЦ поставимо питање: ГДЕ СЕ НАЛАЗИ БИВШИ ЕПИСКОП СРЕДЊОЕВРОПСКИ КОНСТАНТИН?

Подсећамо наше цењене посетиоце да је владика средњоевропски Константин суспендован одлуком Синода СПЦ 14. децембра прошле године, а на пролећном заседању Сабора СПЦ трајно је разрешен управљања епархијом средњоевропском, за чијег је администратора постављен патријарх Иринеј. Владика Константин је последњи пут виђен у јавности на Литургији у Химелстиру, 2. фебруара 2013, а већ сутрадан,  на Литургији коју је патријарх служио у храму Сабора Срба Светих у Штутгарду, уочи обележавања славе Републике Српске, владика Константин није било присутан.

Из епархије средњоевропске долазиле су информације да се владика Константин после суспензије налазио у манастиру Химелстиру, где му је на располагање од црквених власти стављена соба од десетак квадратних метара. Било му је допуштено да користи кухињу и купатило, а ускраћен приступ епархијским канцеларијама, телефону, компјутеру и интернету. Одузето му је и право коришћења службеног возила. Као што видимо, не само да је владика био ускраћен за своја владичанска права, већ је био ускраћен и за основна људска права. Овде се радило о класичном притвору (више о прогону и смени владике Константина прочитати на: http://borbazaveru.info/content/view/5703/77/ и: http://borbazaveru.info/content/view/5809/77/). По неким информацијама које су стизале до нас, владика Константин није имао ништа бољи третман ни у згради Патријаршије у Београду, где је чекао коначну одлуку пролећног Сабора о својој даљој судбини.

Уколико судбина владике Константина остане и надаље под велом тајне, не само да ће разноразне шпекулације добијати на значају, већ ће и смена антиекуменистичких епископа више личити на обрачун с противницима у мафијашким подземљима, него на смену која има макар привид канонско-уставне утемељености и легитимности.

Апелујемо на наше цењене посетиоце да се помоле Богу за страдалног епископа Константина, али и за мир и слогу у нашој светој Цркви.

 Фото у наслову: бивши епископ средњоевропски Константин

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 02 децембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.