header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Порфиријевом попу и штићенику блокирано 440.000 евра на приватном рачуну Штампај Е-пошта
уторак, 04 јул 2017

 Постоји код Срба, нажалост не свих, грјехота и срамота. Грјехота свакако код верујућих у Бога, обично код њих и срамота, а код неких ни грјехота ни срамота.

У једном католичком селу украо комшија комшији прасе па кад је отишао на исповјед фратру овај му за казну да 5 пута измолити Здраво Маријо и новчано га казни 50 куна. Крадљивац сав сретан измоли 10 пута молитву и даде фратру 100 куна. Онда га фратар запита: зашто тако?, а овај му рече: па кад је тако јефтино будем украл још једнога.

Финансијска полиција Републике Словеније, по писању словеначког листа Дело 3.7.2017 је заблокирала имовину једног нашег свештеника из Словеније и објавила један фрапантан податак: на приватном рачуну му је блокирала 440.000 еура уз осталу имовину, по писању Дела око 800.000е, коју држава намјерава кроз судски поступак да пребаци у државни прорачун. У некој другој ситуацији би требали бити поносни да нам је свештенство тако богато али пошто велика већина вјерника  живи под кредитном задуженошћу морамо бити тужни. И још тужнији, у очима непријатеља Православља и Српства још ружнији. Посебно кад наш митрополит Порфирије јавно каже да Црква у епархији нема средстава за веће пројекте, па тако нити новац за изградњу било каквог вјерског објекта у Словенији у последњих 80 и коју годину. Чак и оне  што су наши преци направили,ми смо проћердали и изгубили (Бојанци и Цеље).

И умјесто да Глава епархије реагује, наређено је шћућурење и главе у пијесак, као вријеме ће све излијечити, као да о свему томе нико ништа незна,као да углед наше Цркве није озбиљно пољуљан. Ето, кад нестане грјехоте и срамоте иде се унијатском стазом ка Риму. А ту су Јосиповић. Кузмић и Пилсел, уз унијате Кекића и амбициозног младог Вранешића да нас утјеше.

Напомена: да утјеше оне без грјехоте и срамоте.

Опрости ми Боже ако гријешим.

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( уторак, 04 јул 2017 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 16 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.